Taster za uzbunu na Facebooku

Britanski tinejdžeri dobili su dodatni način zaštite od potencijalnih zlostavljača, "taster" za uzbunu na Facebooku.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 13.07.2010.

14:31

Default images

Iako ovakav taster već postoji na drugim mrežama, konkretno Bebo i MySpace, Facebook je dugo odbijao da uvede ovu opciju, sa obrazloženjem da su sistemi zaštite koji postoje na Facebooku dovoljni.

Međutim, pod pritiskom britanske organizacije za zaštitu dece na internetu CEOP (Child Exploitation and Online Protection), koji se naročito pojačao nakon silovanja i ubistva sedamnaestogodišnje Ešli Kol, koja je ubicu upoznala na Facebooku, čelni ljudi ove društvene mreže su popustili.

ClickCEOP, kako se ova aplikacija zove je opciona, te tinejdžeri mogu izabrati žele li ili ne da je koriste, a funkcioniše tako što se, nakon istalacije, pojavi novi tab na vrhu profila i klikom na njega, šalje se link CEOP-u i ostalim organizacijama koje se bave ovim problemom, na ispitivanje. Tako da ukoliko dobiju neprimerene poruke ili bilo kakav drugi uznemiravajući sadržaj, dovoljno je da kliknu i pomenute organizacije će biti obaveštene o problemu.

Britanci starosti od 13 do 18 godina, dobiće obaveštenje o ovome i upustvo kako mogu da se zaštite od potencijalnog zlostavljanja na internetu, a za sve one van Velike Britanije ova aplikacija nije dostupna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: