3.500 evra za studente računarstva

OpenOffice.org najavio je početak prijava za program letnje studentske prakse, za koji će odabrani studenti biti nagrađeni iznosom od 3.500 evra.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.05.2010.

09:58

Default images

Kompanija Oracle glavni je sponzor ovog međunarodnog projekta razvoja jednog od najpopularnijih slobodnih softverskih paketa, OpenOffice, koji je dostupan za sve popularne platfome.

Program letnje prakse stvoren je sa namerom da pomogne mladim programerima, da se, uz mentore, priključe projektu i naprave deo ovog softverskog paketa, a za to budu i plaćeni.

Prijava za konkurs počinje danas, i traje do 30.juna, a celokupni program se završava 30. oktobra. Do 30. juna studenti treba da prijave temu, odnosno predlog onoga na čemu žele da rade, i popune formular, a ukoliko njihov predlog bude dovoljno interesantan, dobiće i svog mentora iz OpenOffice.org zajednice.

Imena studentata primljenih u progra biće objavljena, a njima će nakon uspešno završenog projekta biti uplaćena poslednja od tri rate, u ukupnoj vrednosti od 3.500 evra. Dodatne informacije vezano za konkurs možete pronaći na zvaničnom sajtu lokalne zajednice.

Kancelarijski paket OpenOffice.org možete slobodno preuzeti i u lokalizovanoj verziji, na kojoj osim OpenOffice. org zajednice radi i Matematički fakultet u Beogradu, a od 2007. godine projekat lokalizacije ima podršku i Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: