Probni sistem proširenja za Chrome

Google je u utorak stavio u beta kanal sistem proširenja za svoj web čitač Chrome i otvorio galeriju sa preko 300 proširenja.

Izvor: Mikro

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 10.12.2009.

18:16

Default images

Sistem proširenja bio je najčešće tražena mogućnost za Chrome, navedeno je u saopštenju objavljenom ovde.

„Ovo je priznanje Mozilli i njenom projektu Firefox zahvaljujući kojima korisnici danas jednostavno očekuju da svi web čitači budu proširivi“, piše u saopštenju. Članovi Googleovog tima potrudili su se da naprave sistem proširenja koji će biti jednostavan za korišćenje, stabilan, sigurniji i neće usporavati Chrome. „Proširenja se prave jednako lako kao i web strane, a multiprocesna arhitektura koja odlikuje Google Chrome iskorišćena je da proširenja budu stabilna.“

Beta sistem trenutno podržava Windows i Linux, a na proširenjima za Mac se još uvek radi. Galerija proširenja, koja je takođe u probnoj fazi, nalazi se ovde.

Aktuelna verzija Chromea ih još ne podržava. Da bi se instalirala potrebno je da se preuzme njegov beta kanal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

14 h

Podeli: