SanDisk predstavio SD karticu od 1 TB

Kompanija SanDisk predstavila je na sajmu Photokina u Kelnu najveću SD karticu na svetu - prototip s neverovatnim terabajtom memorije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 21.09.2016.

10:45

SanDisk predstavio SD karticu od 1 TB
Foto: Thinkstock / ilustracija

SDXC kartica je za sada tek prototip, a još uvek nisu objavljeni detalji o ceni i datumu pojavljivanja u prodaji. Ipak, ovo je impresivan korak napred.

Vlasnik SanDiska kompanija Western Digital podseća da su pre 16 godina predstavili prvu SD karticu od 64 megabajta, a dve godine kasnije i karticu od 512 GB, koja je tada imala najveću memoriju na svetu.

Stvari su se kretale veoma brzo pa današnja verzija kartice od terabajt ima 16.384 puta više prostora za skladštenje.

Iz SanDiska su istakli da je kartica od terabajt memorije neophodna jer je sve veća potreba korisnika za većim prostorom za skladištenje podataka s obzirom na to da korisnici sve više snimaju i obrađuju 4K, 8K, VR i 360 videosadržaje koji troše ogromne veličine podataka.

Ipak, kartica od terabajt memorije biće prilično skupa, a brzina ispisa i čitanja podataka biće sporija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

16 h

Podeli: