Tehnopolis

Ponedeljak, 26.09.2011.

14:33

Samsung traži zabranu iPada i iPhonea

Samsung je nedavno najavio agresivniju borbu protiv Applea. Šta podrazumeva pod agresivnim? Traženje sudske zabrane prodaje iPada i iPhonea.

Izvor: B92

Default images

Holandski sud primio je zahtev kompanije Samsung za zabranom prodaje Apple uređaja, iPhone i iPad, zbog nedozvoljenog korišćenja 3G tehnologije, prenosi AP.

Iz Samsunga kažu da Apple nema licencu za korišćenje te tehnologije. Njihov advokat, Bas Berghuis, rekao je da Apple nije pitao za licencu pre nego što je počeo da prodaje uređaje koji podržavaju 3G.

Kako agencija AP prenosi, očekuje se da će se Apple pozvati na argument da čipove koje koristi dolaze od proizvođača koji ima dogovor o licencama sa Samsungom.

Iz Apple nisu želeli da komentarišu ovaj slučaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: