Propust u Windowsu omogućava krađu lozinki i korisničkih imena

Bezbednosni propust koji je otkrio Cylance omogućava hakerima da ukradu korisnička imena i loznike sa računara koji pokreću bilo koju verziju Windowsa trenutno dostupnu na tržištu, uključujući čak i Windows 10 Technical Preview.

Izvor: B92

Sreda, 15.04.2015.

16:30

Default images

U upisu na blogu u kome je detaljno objašnjen problem, Cylance piše da nije samo Microsoft-ov softver ugrožen već i od 30 drugih kompanija uključujući Symantec, Adobe i Apple.

Ranjivost je moguće iskoristiti uz pomoć zlonamernog linka koji napadač šalje žrtvi. Onda kada link bude učitan na ranjivom računaru, sajber-kriminalci će moći da iskoriste korisnikove akreditive za prijavljivanje bez bilo kakvog upozorenja.

U ovom trenutku lista ranjivosti uključuje nekoliko Microsoft aplikacija među kojima su Internet Explorer i Windows Media Player. Microsoft je ovu grešku već potvrdio ali tek treba da objavi zakrpu kojom bi rešio problem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: