Google tablet

Ako je suditi po videu koji je postavljen na YouTube, izgleda da i Google želi da uzjaše na talas tablet računara koji je pokrenuo Apple svojim najnovijim proizvodom kojim se upravlja isključivo prstima.

Izvor: Mikro

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 04.02.2010.

17:27

Default images

U saopštenju objavljenom na strani posvećenoj projektima Chromium vidi se da razmatra ideju tablet računara s ekranom osetljivim na dodir poput Appleovog iPada.

Strana sadrži vizuelna istraživanja koja pokazuju kako bi mogao izgledati korisnički interfejs tableta koja koristi operativni sistem Chrome, ako se realizuje u hardveru. Neke od istraženih mogućnosti su interakcije s tastaturom na ekranu, lanserski prekrivač koji omogućava da se webu pristupi dodirom ili pretraživanjem, kontekstualne aktivnosti koje se pokreću zadržavanjem na jednom mestu, zumiranje više strana, tabovi poređani duž ivice ekrana i mogućnost da se na ekranu otvori veći broj čitača sadržaja.

Googleov koncept pomalo podseća na interaktivni tablet za čitanje grafički bogatih magazinskih sadržaja prikazanu u okviru projekta Mag+ medijskog giganta Bonnier. Trenutno izgleda kao izvanredan rad u Photoshopu, jer nije realizovan u fizičkom smislu, i verovatno će još neko vreme ostati upravo to – koncept, jer Google verovatno ne želi da odvraća proizvođače hardvera od svog operativnog sistema Chrome kao što je to učinio Motoroli koja je taman pomislila da će joj Android doneti spas a onda ustanovila da joj je baš Google postao konkurencija svojim telefonom Nexus One.

I pored toga, sve su učestalija nagađanja da bi Google mogao da ponudi nekakav tablet, a ovaj video i slike na strani projekata Chromium čak ih dodatno podgrejavaju.

Početkom godine pojavile su se tvrdnje da će 2010. biti godina table i najavljivano je da će glavni takmaci na tom tržištu biti Appleov iPad, Googleov još neimenovani uređaj i Microsoftovo rešenje s dva ekrana nazvano Courier. Na osnovu onog što je viđeno do sada čini se da je iPad slab uređaj u odnosu na ono što obećavaju druga dva proizvođača

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: