Android Kit Kat - neki od noviteta

Android Kit Kat sada je i zvanično potvrđen i uskoro bi trebalo da počne da se pojavljuje na pojedinim telefonima. Google ga naziva prelepim i smatra da će korisnici jednostavno uroniti u njega.

Tehnopolis

Izvor: TalkAndroid

Petak, 01.11.2013.

14:40

Default images

Kompanija kaže da novi Android OS ima znatno prefinjeniji dizajn, poboljšane performanse i nove funkcije.

Sada možete da kažete „OK Google“ sa Home ekrana ili Google Nowa i to će lansirati glasovnu pretragu i takođe će vam dozvoliti da pošaljete poruku, dobijete uputstva u mapama ili da pustite poruku. Ovo će za sada biti dostupno jedino na Nexusu 5.

Kada je uređaj zaključan, moćićete da u punoj rezoluciji vidite sliku albuma koji slušate ili puštate filmove na Chromecastu. Takođe ćete dobiti i opcije za puštanje, pauzu ili pretragu.

Tu je i Immersive mode – koji automatski sakriva sve sistemske opcije sa ekrana kada gledate film ili čitate knjigu. Developeri bi u svojim aplikacijama trebalo da implementiraju ovu opciju.

Brži multitasking – Android 4.4 je bolje optimizovao memoriju i poboljšao ekran osetljiv na dodir.

Nova aplikacija za telefon automatski sortira kontakte po prioritetu na osnovu toga koliko često komunicirate sa njima. Dodata je i pretraga obližnjih mesta, kontakata ili ljudi u vašem Google Apps domenu.

Apdejtovan je i Hangouts i integracija sa SMS i MMS servisima. Sada je moguće deliti i lokaciju i slati animirane GIF-ove.

Google tastatura sada ima podršu za Emojies.

Sada možete da štampate šta želite i kada god to želite direktno putem Cloud Printa, HP ePrint printera i svih drugih štampača koji imaju svoje aplikacije u Google Play Storeu.

Aplikacije koje embeduju sadržaj sa interneta sada koriste Chrome kako bi renderovale veb komponente preciznije i brže.

Downloads aplikacija je redizajnirana i sada nudi nove opcije za sortiranje i nove poglede na fajlove koje ste skinuli.

Lako prebacivanje sa Home ekrana – ukoliko volite da modifikujete svoj uređaj i imate instalirano nekoliko zamena za Home ekran, sada možete da ih lako rotirate u Settings > Home.

Mejl klijent je redizajniran i poseduje nove foldere, kontakt fotografije i bolju navigaciju.

Infrared blasting – Na uređajima koji poseduju IR blaster Android sada podržava aplikaciju za kontrolu televizora i drugih uređaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: