"Volela bih da kreiram za Džuliju Roberts"

Srpska dizajnerka Dragana Grnčarski svoju šestu kolekciju za proleće/leto 2014. predstaviće 15. aprila u hotelu Hajat u okviru "Fashion Selectiona". Prilikom druženja u restoranu Shangrila popričali smo sa Draganom o modi, a tom prilikom nam je otkrila šta je najviše inspiriše pri kreiranju i šta misli o modnim trendovima.

Izvor: Tara Tomoviæ

Četvrtak, 27.03.2014.

11:36

Default images

Šta vas je inspirisalo pri kreiranju nove kolekcije?

U principu sam ostala dosledna samoj sebi zato što sam uvek volela da se igram formama. U novoj kolekciji forme su asimetrične, a kombinacije materijala su zanimljive. Ja sam se negde i opredelila da radim haljine, jer mislim da je ženama to i najjednostavniji odevni komad - čim ustaneš imaš gotov outfit. Do sada sam uvek koristila svedene boje poput crne, sive i bež, a sada će biti više cvetnih motiva i eksplozija boja koja će se svesti s neutralnim koloritom.
Da li se vodite trendovima dok kreirate?

Ne slepo. U principu moram da ispratim šta se nosi i šta su izbacile velike kuće, ali na kraju uvek uradim po svom nahođenju. Kada su materijali i dezeni u pitanju tu pratim trendove, ali što se tiče forme ne.
U novoj kolekciji za proleće/leto naći će se 20 "outfita" odnosno kombinacije šortseva i bluza, haljina, kvalitetnih materijala koji uključuju svilu, lan i pamuk. Dragana kaže da nema uzore kada su u pitanju velika dizajnerska imena, ali da voli kolekcije kuća Prada i Armani budući da kreiraju jednostavne forme, a eksperimentišu samo s materijalima, baš kao i ona.

Da možeš da kreiraš haljinu za dodelu Oskara jednoj holivudskoj zvezdi, koja bi to bila?

Meni je Džulija Roberts interesantna, ima tu neku harizmu. Jeste lepa, jeste zgodna, ali mislim da ima tu neku priču i energiju kojom bi to mogla i da iznese.
Šta savetujete ženama kada je građenje stila u pitanju?

Stil je nešto što se gradi ceo život, a svaka žena treba da pronađe ono što joj dobro stoji. Trendovi kao trendovi su sezonska stvar. Ok je imati trendi detalj, ali je stil po sebi mnogo interesantniji. Imam ćerku od šest godina koja je sad u tom periodu da voli da se kiti i sve što je svedeno njoj se ne dopada, a što ima više šljokica to bolje. Interesantno mi je njeno početno intresovanje za modu kada me zapitkuje da li se ova boja slaže s ovom, da li je nešto previše ili nije. Mislim da deca i žene treba da imaju stil koji će biti prepoznatljiv i u kom će se dobro osećati jer nešto što je u trendu može da vam ne stoji i ne prija. Zašto ih onda slepo pratiti?

Da li novac kupuje stil?

Mislim da ne. Upoznala sam gomilu žena koje imaju dosta para, a nemaju stil. Sve što imaju na sebi niti izgleda skupo niti dobro. Najbitnije je da pronađeš svoju priču. Naravno i stil se menja tokom godina, ne možeš isto izgledati sa 14 i sa 40, ali prosto ta neka forma koja ostaje to je ta samo vaša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

16 h

Podeli: