Flambojaž: tehnika farbanja koja je zasenila i "Ombré"

Ombre frizura dobila je konkurenciju u tehnici bojenja "flambojaž". Sudeći po sličnom efektu na kosi i učinku podmlađivanja, zbog čega je predmet obožavanja brojnih zvezda, ova tehnika samo je nastavak revolucionarnih težnji u postizanju što prirodnijeg izgleda kose.

Izvor: B92

Nedelja, 01.09.2013.

15:04

Default images

Vladavina ombre pramenova svoj vrhunac doživljava već nekolik osezona i to zahvaljujući posebno efektu podmlađivanja koji daruje svakom licu. Naime, sedi izrastak ovom tehnikom kamufliran je u tamni, a ostatak kose različitim nijansama posvetljen.

Ali, tehnika koja je otišla korak dalje u preslikavanju prirodnog izlgeda kose i koju su oberučke prihvatile brojne zvezde poput glumice Džesike Bil i kreatorke Viktorije Bekam, preti da nadmaši i popularni ombre.
Radi se o "flambojažu", tehnici farbanja pramenova, koja označava senčenje kose ili prirodan efekat sunca u kosi. Zasniva se na farbanju nasumično odabranih tankih pramenova izvučenih iz cele površine kose.
Tajna savršeno tankih pramenova s efektom senčenja krije se u posebnim samolepljivim prozirnim folijama, koje omogućuju da se celi postupak farbanja pažljivo prati, a farbanje izvede filigranskom finoćom i preciznošću.

Rezultat je lepo stapanje pramenova i osnovne boje čime se postiže prirodan izgled koji je najteže postići, a njegovi efekti naizgled su mnogostruki jer ten lica postaje svežiji, izgled topliji i mekši, a posebno je zahvalan efekat podmlađivanja.

izvor i foto: zadovoljna; screenshot

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: