Kako da sačuvate preplanuli ten?

Preplanuli ten može da se zadrži od šest do deset dana, kada koža počinje da se regeneriše. Ako želite da odložite njeno obnavljanje, morate piti dosta vode, hidrirati kožu kremama, ali i jesti namirnice koje čuvaju preplanuli ten.

Izvor: B92

Utorak, 30.07.2013.

10:03

Default images

Ukoliko još niste počeli sa sunčanjem, trebalo bi da uradite piling cele kože i da se obavezno namažete hidratantnom kremom sa zaštitnim faktorom.

Nakon sunčanja korisitte kreme na kojima piše da su za tu namenu - za negu kože nakon izlaganja suncu. To su preparati koju kožu snabdevaju vlagom i neophodnim vitaminima.

Ukoliko imate akne na licu, nemojte neko vreme da koriste kreme koje ih uklanjaju, kao ni losione, a "preskočte" i piling lica.

Određena hrana čuva preplanuli ten. Plavi patlidžan, celer, spanać, dinja, paradajz, kajsija, šargarepa i crna čokolada su namirnice bogate vitaminom E koji je potreban koži nakon sunčanja.

Izvor: www.mondo.rs
Foto: markuso/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: