Seminar o višejezičnosti Evrope

Višejezičnost Evrope biće tema međunarodnog studentskog seminara koji će se u Beogradu održati od 12. do 18. novembra.

Info

Izvor: B92

Sreda, 29.10.2008.

14:40

Default images

Višejezičnost Evrope biće tema međunarodnog studentskog seminara koji će se u Beogradu održati od 12. do 18. novembra.

Kako je saopštio danas organizator, na skupu će biti reči i o razlikama u pogledu na ženski pol u jezicima drugačijih kultura i paralelama sa slovenskim jezicima.

Tokom trajanja ovog seminara, pod nazivom "European Day of Languages-Gender Balance in Slavic Languages", 25 studenata iz Evrope prisustvovaće predavanjima i tematskim radionicama koje će držati predavači sa univerziteta iz Beograda, Novog Sada, Trsta, Napulja, Brna, Varšave i Brisela.

Tom prilikom studenti iz inostranstva imaće priliku i da se bolje upoznaju sa kulturnom baštinom Beograda kroz posete Belom Dvoru, Kalemegdanskoj tvrđavi, Adi Ciganliji, hramu Svetog Save, Zemunu i drugim lokalitetima koji na upečatljiv način predstavljaju "najlepše lice Beograda", kaže se u saopštenju.

Organizatori tog projekta su AEGEE Beograd, član AEGEE Evropa (Ašociation des Etats Généraux des Etudiants de l’Europe), i Studentska unija Srbije (SUS), a podršku u njegovoj realizaciji pružili su Ministarstvo kulture, Beogradski univerzitet i Savet Evrope.

Pomoć u realizaciji projekta pružili su opština Vračar, ambasada Repubilke Poljske, "Koka kola HBC" (Coca Cola), "EFT grup" (group) i centar stranih jezika "Kontekst" (Kontext).

"European Day of Languages" je međunarodna manifestacija koju je 2001. godine ustanovio Savet Evrope, podseća se u saopštenju i dodaje da je AEGEE Beograd od 1995. godine član AEGEE Europe, najvećeg evropskog studentskog foruma, a od 2002. godine učestvuje u obeležavanju te manifestacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: