Obuka: Kako do pravilnog projekta

Polovinom marta počinje obuka za dobijanje bespovratnih sredstava Evropske unije.

Info

Izvor: B92

Utorak, 05.02.2008.

17:00

Default images

Obuka polaznika za pravilno prijavljivanje i sprovođenje projekata koji se finansiraju iz bespovratnih sredstava Evropske unije (EU), počeće u Beogradu polovinom marta, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

"Praktičnu školu pripreme projekata za bespovratna sredstva EU" organizuje beogradska firma BCG Consulting & Strategic Planning, u saradnji sa slovenačkom organizacijom RR & CO Knowledge Centre a polaznici će za 14 dana obuke platiti 3.330 evra, rekla je direktorka beogradske firme Biljana Jović.

Škola će početi da radi 12. marta i namenjena je zaposlenima u administraciji, državnim i naučnim institucijama, preduzećima, nevladinim organizacijama, koji će kroz predavanja, praktične primere i aktivno učešće naučiti kako da dobro napišu projekat za koji žele da dobiju novac EU, rekla je Jović.

Bespovratna sredstva EU, koja za članice i zemlje kandidate iznose više od 50 milijardi evra do 2013. godine, raspoređena su u više fondova, ali je za sve zajedničko da procedura odobravanja sredstava podrazumeva ispunjavanje opštih i specifičnih ciljeva unije, rečeno je na konferenciji u Međunarodnom pres centru Tanjuga.

O ozbiljnosti materije i značaju poznavanja suštinskih i proceduralnih pitanja pri konkurisanju sa projektima za fondove EU, svedoči i činjenica da je iz prošlog ciklusa finansiranja ostao neiskorišćen deo sredstava upravo zbog nedostatka dobrih i kvalitetno pripremljenih projekta.

Kako je rečeno, u Srbiji postoji velika potreba za informacijama koje se tiču fondova EU, a pedavači će biti stručnjaci iz Ljubljane koji od 1999. rade kao konsultanti kod pripreme i izvođenja projekata bespovratnih sredstava.

Škola je zasnovana u pet ciklusa, od koji svaki traje po tri radna dana, odnosno 22 školska časa. Zadaci se sprovode kako samostalno, tako i u timovima, i polaznici imaju obavezu da budu prisutni na najmanje 85 odsto časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: