Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 30.01.2011.

14:08

Štrajtberger skijao sa prelomom

Austrijanac Georg Štrajtberger, koji je doživeo pad na subotnjem spustu u francuskom Šamoniju, skijao je do kraja trke sa prelomom noge.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Štrajtberger, specijalista za brzinske discipline, u karijeri je trijumfovao na dve trke superveleslalomu.

29-godišnji Austrijanac je pao posle prvog dela trke na pisti Kandahar, ali je vrlo brzo ostao i iako se držao za koleno i ključnu kost, bez problema je odskijao do cilja.

Pregledi u bolnici u Salcburgu otkrili su da je Štrajtberger u padu doživeo prelom noge i biće operisan već u nedelju. Uz to, doktori su rekli da sumnjaju da je austrijski skijaš u padu pokidao ligament kolena.

U poslednje dve nedelje pored Štrajtbergera, čak trojica skijaša su doživeli teške povrede u padovima u austrijskom Kicbilu i Šamoniju. Prvo je na legendarnom Štrajfu Hans Gruger u padu tokom treninga doživeo povrede glave i grudnog koša i od tada se nalazi u veštački izazvanoj komi, ali njegov oporavak teče po planu. Nedelju dana kasnije njegov sunarodnik Mario Šajber je polomio ključnu kost i nos u Šamoniju, dok je Kanađanin Manuel Ozborn-Paradi, tokom subotnjeg spusta doživeo prelom potkolenice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

38 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu