Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 20.04.2015.

09:50

SP: Hokejašima bronza u Rejkjaviku

Srpski hokejaši osvojili su bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu Divizije II, Grupe A koje je u nedelju završeno u Rejkjaviku.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Elvar Freyr Pálsson

Naša reprezentacija u poslednjem kolu savladala je selekciju Španije posle boljeg izvođenja penala rezultatom 4:3 i zahvaljujući povoljnim ishodima preostalih mečeva poslednjeg kola izborila treće mesto.

Zahvaljujući pobedi Rumunije nad domaćinom Islandom 3:2 u produžetku poslednjeg meča šampionata, Srbija je zauzela treću poziciju ispred Španije i Islanda, koje je pobedila u direktnim duelima i tako takmičenje okončala ispred ovih selekcija.

Drugo mesto zauzela je Belgija koja je u poslednjem kolu savladala Australiju 10:4, dok je prvo mesto i plasman u viši rang (Divizija I, Grupa B) obezbedila Rumunija. Australija će 2016. godine igrati u nižem rangu (Divizija II, Grupa B).

Naš nacionalni tim do pobede je stigao preokretom posle zaostatka od 3:1 uoči poslednjih 20 minuta, da bi u penal seriji stigla do, kako se kasnije ispostavilo, pobede koja mu je donela medalju.

Golove za ‘Orlove’ postigli su Pavel Popravka, Miloš Babić i Nemanja Janković. Odlučujući penal za pobedu postigao je Marko Sretović, dok je golman Arsenije Ranković zaustavio sva tri penala Španaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

37 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu