FOTO: Kilometarski redovi za ulazak na Vimbldon

Stanovnici Londona, ali i cele Engleske jedva su dočekali početak Vimbldona i nagrnuli ka terenima Ol Ingland klaba.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.07.2017.

13:00

FOTO: Kilometarski redovi za ulazak na Vimbldon
Photo by Jack Taylor/Getty Images

Više hiljada kampera je nekoliko dana pre turnira postavilo šatore u obližnjem parku, kako bi na vreme mogli da stignu do ulaznica.

One su odavno prodate, ali i dalje se stvaraju kilometarski redovi srećnika koji strpljivo čekaju kako bi ušli u teniski kompleks.

Od našeg specijalnog izveštača iz Londona Nikole Đukića.

U sredu ujutru obišao sam golf klub i park u kojima "odsedaju" navijači, gde ima i onih bez rezervisanih ulaznica, koji se nadaju da će uspeti da će nekako uspeti da prođu kapije. Mogućnost postoji, pošto se u opticaj svakodnevno pušta određeni broj karata za najbrže.

"Čekamo od četiri ujutru i nadamo se da ćemo imati sreće. Polako se krećemo ka ulazu i uživamo u društvu", rekli su Naćo i Rakel, koji su se iz Valensije preselili u London pre nekoliko godina.

Inače, sistem je organizovan tako da se "zmija" uvija u više navrata, prelazi preko golf terena koji su pretvoreni u parking, potom i pasarele iznad ulice u kojoj se nalazi teniski kompleks, pre zvaničnog ulaza među zidine.

Naravno, tu su uvek standardna osveženja – besplatni sokovi, kafa i šampanjac, ali i i mogućnost da, zahvaljujući "HSBC" banci usput gledaju program u kojem učestvuju teniske legende, među kojima su Tim Henman i Goran Ivanišević.

Kada se pogleda raspored mečeva, jasno je zašto posetiocima nije teško da izdvoje više dana kako bi ušli na Vimbldon, a danas će se na terenu pojaviti i preostala dva srpska predstavnika u singlu – Novak Đoković i Dušan Lajović.
Photo by Jack Taylor/Getty Images
.
Photo by Jack Taylor/Getty Images
.
Photo by Jack Taylor/Getty Images
.
Photo by Jack Taylor/Getty Images
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: