Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 29.06.2015.

12:38

Tipsarević poražen u prvom kolu

Srpski teniser Janko Tipsarević poražen je u prvom kolu Vimbldona od Marsela Granoljersa, rezultatom 6:3, 6:4, 6:2.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Španac u drugom kolu ide na boljeg iz susreta Leonardo Majer – Tanasi Kokinakis.

Ovo je bio peti međusobni meč dvojice tenisera – Granoljers sada vodi sa 3-1 u pobedama, pošto je prethodni meč Tipsarević predao, bilo je to u Valensiji pre dve godine.

Duga pauza ostavila je traga na Janku koji je bio poprilično defanzivan, a često je lopticu čekao daleko od osnovne linije. Takođe, kretanje mu nije na dovoljno dobrom nivou kako bi se takmičio sa najboljima u ovom trenutku. Ipak, pred njim je lep period povratka na najveće turnire, a samim tim će i forma ići uzlaznom putanjom.

Tipsarević je već u prvom gemu meča imao priliku da protivniku oduzme servis, ali se Granoljers spasao dobrim servisom. Ono što nije uspelo srpskom teniseru tada, jeste Špancu u četvrtom gemu. Naime, Tipsarević je dobro počeo taj gem, ali je vezao nekoliko grešaka, pa je Španac poveo sa 3:1.

Srpski teniser je i u šestom gemu imao šansu za brejk, ali ni nju nije iskoristio, pa je Granoljers posle 46 minuta igre poveo sa 1-0.

I u drugom setu je viđen sličan scenario. Ređale su se brejk prilike jedna za drugom, Tipsarević svoje nije koristio, dok je Španac, s druge strane, iskoristio dve i poveo sa 5:2. Srpski teniser je tada zaigrao bolje, realizovao je jednu brejk šansu, ali to nije bilo dovoljno da se vrati u set.

Na početku trećeg dela igre, trenutno 486. teniser sveta, imao je tri brejk prilike – pogađate, ponovo je bio neuspešan. Od tog drugog gema usledio je novi pad u igri srpskog tenisera, pa je Marsel, uz dva brejka, priveo meč kraju i plasirao se u drugo kolo posle nešto manje od dva sata i 20 minuta igre.

Tok meča:

Posle nekoliko uvodnih poena i grašaka Tipsarević je sjajno napao, šetao protivnika po terenu i forhend vinerom došao do brejk šanse. Ipak, Granoljers je spasao dobrim servisom, a onda i poveo u gemovima. Janko je izgubio dva poena na svoj servis, ali je neokrznut izjednačio pre nego što je njegov protivnik sa lagano poveo sa 1:2.

U četvrtom gemu meča Tipsarević posle dobrog servisa i izlaska na mrežu imao 30:0, ali je onda vezao dve greške. To je rival iskoristio da se vrati, a onda i dođe do brejk lopte. Prvu je Janko spasao servisom, drugu koju je u međuvremenu poklonio dobrim napadom, ali kod treće nije imao šanse jer je Granoljers pogodio sjajnu bekhend paralelu.

Marsel je uz sitne probleme materijalizovao stečenu prednost, a onda ponovo napao servis protivnika. Imao je novu priliku za dupli, ali se Srbin nekako izvukao i smanjio na 2:4.

Do kraja seta obojica igrača uspela su da zadrže svoje servise, iako je Tipsarević imao nekoliko poluprilika, pa je Granoljers posle nešto manje od 50 minuta dobio prvi set sa 3:6.

Posle dva relativno mirna gema drugog seta, Granoljers je taj koji je prvi napravio brejk u drugom setu. Iskoristio je prvu priliku, a onda i imao mnogo problema na svoj servis. Međutim, kada god je to bilo potrebno u ovom meču izvlačio ga je početni udarac, pa je zahvaljujući njemu ipak poveo sa 1:3.

Teniseri su se mučili u gemovima u kojima su servirali, ali je Španac uvek bio taj koji je dobijao važne poene. Uspeo je da još jednom oduzme servis protivniku i pri rezultatu 5:2 dobio priliku da povede sa 2-0 u setovima.

Tada je Tipsarević podigao nivo igre, konačno uspeo da realizuje brejk šansu i onda novim gemom unese neizvesnost u set. Ipak, ovoga puta se Španac nije dao i došao na gem do meča – 3:6, 4:6.

Tipsarević se u trećem setu držao do rezultata 2:2, ali je onda ponovo usledio veliki pad. Granoljers je vezao tri seta, uz dva brejka i posle nešto više od 130 minuta došao do prilike da servira za set. Bez problema je to učinio i prošao u drugo kolo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu