Nova vest
Tenis

Utorak, 30.06.2015.

11:00

Novak o dočeku 2011: To narodu nikad neću zaboraviti

Fudbaleri Srbije do 20 godina, a zatim i košarkašice proživeli su san koji sanjaju svi srpski sportisti – da se nađu na čuvenom balkonu Skupštine grada.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta

Počelo je zlatnom medaljom košarkaša 1995. godine, a od tada su se na toj terasi pred narodom našle i druge generacije košarkaša, odbojkaši, vaterpolisti...

Pre skoro tačno četiri godine Srbija je dočekala i Novaka Đokovića, koji je tada osvojio Vimbldon i postao prvi teniser sveta.

“Uh, taj doček je stvarno nešto nezaboravno, nešto što se dešava jednom u životu. To je za mene bilo toliko emotivno, toliko lepih osećanja – ponos, zadovoljstvo, radost, veselje... Imao sam blagoslov da ceo taj uspeh podelim sa najbližima, a narod je to prepoznao na svojstven način za Srbiju i Beograd. To im nikada neću zaboraviti, kao što sam to veče i rekao, to je jedna od najlepših stvari koje sam doživeo u životu“, kaže Novak.

Đoković uvek prati srpske sportiste i često im pruža podršku – lično ili putem društvenih mreža.

“Orlići su bili fantastični, pratio sam i košarkašice. Nisam stigao da gledam vaterpoliste – verovatno vi bolje znate, ali ovo je jedan od najboljih meseci u istoriji srpskog sporta, koliko ja pratim. Što kaže komentator Šarenac posle finala košarkašica, ovaj mesec biće upisan zlatnim slovima“, rekao je Novak i dodao:

“Mislim da je doček u Beogradu lepa tradicija koja se neguje i koja sportistima uliva dodatnu volju i samopouzdanje, ali i odgovornost da obraduju narod“.

Ništa ne treba da se doda, samo da poželimo da se što ćešće okupljamo.

Saša Ozmo (ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu