Nova vest
Tenis

Sreda, 23.06.2010.

20:19

Đoković rutinski dobio Denta

Novak Đoković plasirao se u treće kolo Vimbldona pobedivši Amerikanca Tejlora Denta sa 3:0 u setovima.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Za razliku od meča sa Rohusom u prvom kolu, najboljem srpskom teniseru u sredu je trebalo 114 minuta da sa 7:6, 6:1, 6:4 pobedi Denta. Američki teniser je samo u prvom setu uspevao da parira Đokoviću, da bi potom naš igrač dominirao u drugom setu. Đoković je na početku trećeg napravio brejk i sačuvao prednost do kraja rutinsku pobedu.

Bila je ovo rutinska pobeda trećeg tenisera sveta u prvom međusobnom okršaju protiv Amerikanca, koji zauzima 97. mesto na ATP listi.

Dent je samo u prvom setu pružio ozbiljan otpor favorizovanom Srbinu. Oba tenisera su imala po brejk šansu, Dent na 4:3, a Đoković na 4:4, međutim dobro su čuvali svoj servis. Novak je ipak u taj brejku, koji je takođe bio izjednačen preciznim udarcima dobio set, čime je znatno olakšao posao u nastavku meča.

Drugi set naš najbolji teniser je dobio dominantnom igrom, napravivši dva brejk. Prvo je poveo sa 2:0, a onda pobegao i na nedostižnih 5:1. Treći deo igre Đoković je otovrio brejkom koji je, kako se ispostavilo, bi dovoljan za pobedu. Novak je sigurno osvajao poene na svoj servis za konačan trijumf. Posle 114 minuta Đokoviće je stigao do pre meč lopte koju je odmah iskoristio.

U borbi za osminu finala Đoković će igrati protiv Španca Alberta Montanjesa, koji je posle velike borbe savladao Amerikanca Brendana Evansa sa 3:6, 6:3, 6:7, 6:1, 6:4.

Montanjes zauzima 31. mesto na svetskoj rang listi, a sva tri dosadašnja medjusobna meča dobio je Djoković, poslednji prošle godine na mastersu u Rimu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu