Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 21.06.2010.

19:25

Janković lako protiv tinejdžerke

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u drugo kolo Vimbldona pobedom nad Britankom Laurom Robson 6:3, 7:6 posle 87 minuta igre.

Izvor:

Autor:

Default images

Robsonova, koja je rođena u Australiji, velika je nada britanskog ternisa i trenutno je 234. teniserka sveta na VTA listi.

Srpska teniserka je lako dobila prvi set posle nešto više od pola sata igre. 16-godišnja teniserka je mnogo bolju igru prikazala u drugom seta i u kome je stigla do taj brejka. Jankovićeva je slavila u taj brejku sa 7:5 posle iskorišćene treće meč lopte.

Treća teniserka sveta nije imale većih problema u meču sa britanskom tinejdžerkom.. Igrala je nešto opuštenije, ali i ono što je pružila bilo je dovoljno da izbori rutinsku pobedu.

Jelena je prvi set dobila osvojivši tri brejk poena, dok je u drugom Robson pružila mnogo čvršći otpor. Srpska teniserka je osvojila poen na servis protivnice za vođstvo od 5:3. Međutim, šesnaestogodišnja Britanka je uzvratila brejkom za 5:4 i potom najavila mogućnost da se vrati u meč izjednačivši na 5:5.

Usledio je taj-brejk u kojem je Robson, uz podršku sa tribina, pokušavala da dođe do izjednačenja u setovima. Jelena je povela sa 4:1 u taj brejku, ali je Britanka osvojila poene na svoj servis i smanjila na 4:3. Janković dolazi do tri meč lopte, ali Robsonova dobro igrom posle prvog servisa i as udarcem spasila dve set lopte.

Jelena će u borbi za treće kolo igrati protiv Kanađanke Aleksandre Voznjak, 60. teniserke na svetskoj listi, koja je pobedila Grkinju Eleni Danilidu sa 7:5, 7:5. Tri dosadašnja međusobna meča dobila je Janković, poslednji na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu