Nova vest
Tenis

Sreda, 23.06.2010.

22:15

JJ preokretom do trećeg kola

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u treće kolo Vimbldona, pošto je prethodno savladala Kanađanku Aleksandru Voznijak sa 2:1 u setovima.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Jankovićeva je do plasmana u treće kolo stigla posle jednog sata i 57 minuta igre, rezultatom 4:6, 6:2. 6:4.JJ će u trećem kolu igrati protiv Ukrajinke Aljone Bondarenko sa kojom se do sada sastajala 11 puta. Srpkinja je mnogo uspešnija pošto ima čak deset pobeda u međusobnim susretima. Ukrajinka je u drugom kolu savladala Varvaru Lepčenko iz SAD sa 4:6, 6:4, 6:3.

Jankovićeva, koja nikada u karijeri nije prošla četvrto kolo Vimbldona, već u prvom gemu je propustila tri brejk prilike, a potom i još dve u trećem, pre nego što je napokon oduzela servis svojoj protivnici. Nakon veoma rastrzane igre Srpkinje, Voznijak je uzvratila brejkom u šestom, a potom i u desetom gemu, što je kanadskoj igračici omogućilo da osvoji prvi set rezultatom 6:4.

Treća teniserka sveta je nakon toga stabilizovala igru, pa je u nastavku igrala mnogo sigurnije. Jankovićeva je do kraja duela popravila svoj servis i osvajala odlučujuće poene.

JJ je trijumfovala u prva dva gema drugog seta, ali je u trećem propustila, čak, četiri brejk šanse. Srpkinja je kontrolisala meč, ali je uporna Kanađanka odbijala da se preda, pa je velika borba nastavljena i u trećem, odlučujućem, setu.

U odlučujućem setu Srpkinja je iskoristila šansu koja joj se ukazala pri rezultatu 4:4 i stigla do važnog brejka. JJ je potom, u narenom gemu, povela sa nedostižnih 40:0. Aleksandra Voznijak je uspela da spase dve meč lopte, ali ne i da spreči konačan trijumf Jelene Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu