Nova vest
Tenis

Sreda, 23.06.2010.

16:43

Troicki prokockao 2:0

Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u treće kolo Vimbldona, pošto je u meču drugog kola izgubio od 16. igrača sveta Austrijanca Jirgena Melcera 3:2.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Iako je odigrao jedan od najboljih mečeva u sezoni i vodio 2:0, reprezentativac Srbije doživeo je poraz rezultatom 6:7 (5:7), 4:6, 6:3, 7:6 (8:6), 6:3. Troicki je imao gotovo sve što mu je bilo potrebno za pobedu, ali je presudila veća koncentracija Melcera u brejk šansama.

Naš teniser je odservirao 32 asa, 15 više od protivnika, imao je deset neiznudjenih grešaka manje i 18 vinera više i sve to nije mu bilo dovoljno da pobedi.

Austrijanac je od 11 brejk prilika iskoristio tri, a Troicki od šest samo dve i to je na kraju odlučilo pobednika.

Melcer je poveo u prvom setu sa 3:1, ali je Troicki sjajno uzvratio i stigao do 5:3 i servisa za meč. Austrijanac je uspeo da ostane u setu i izbori taj-brejk gde je Troicki odlično odigrao i sa 7:5 poveo 1:0. Istim tempom srpski teniser je nastavio i u drugom setu, već na startu napravio brejk, te sigurnim servisom sačuvao vođstvo i dobio set sa 6:4.

Treći set počeo je izjednačenom borbom, igrači su čuvali svoj servis sve do 4:3 za Melcera koji je kojačno uspeo da nadigra Torickog i do kraja osvoji svoj prvi set sa 6:3. U sledećem setu igrači su još sigurnije igrali na svoj servis, ne uspevši ni jedan brejk da naprave, pa je odlučio taj-brejk. Troicki ipak nije uspeo da stigne do prednosti pa je Melcer sa 8:6 odveo meč u peti set.

Melcer, koji je bio favorit pre meča, nije propustio ukazanu šansu pa je uspeo da napravi veliki preokret iskoristivši svoju brejk šansu. Dobio je peti set sa 6:3, posle skoro tri i po sata igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu