Nenad Zimonjić za B92: „Vimbldon je nešto posebno“

U prethodne dve godine od svih srpskih tenisera najveći uspeh ostvario je Nenad Zimonjić u paru sa Danijelom Nestorom. Srpsko-kanadska kombinacija je bila potpuno dominantna, a sada ima želju da nastavi u istom ritmu na ovogodišnjem turniru koji startuje u ponedeljak i traje do 4. jula, a koji ćete ponovo moći da pratite na televiziji B92. U razgovoru za B92 Zimonjić ističe kako su se on i Nestor pripremali za najprestižniji turnir na svetu, šta je za njega Vimbldon, i šta misli o šansama naših igrača u singl konkurenciji u Londonu...

Izvor: Nina Kolundžija

Subota, 19.06.2010.

15:40

Default images

Zimonjić i Nestor su prethodne nedelje učestvovali na turniru u Kvinsu gde su došli do polufinalu, dok su ove nedelje odmarali.

Pripreme idu kao i prethodnih godina. Nedelju dana pre Vimbldona uvek imamo pauzu, bez obzira kako smo prošli na turniru u Kvinsu. Jedne godine smo ga osvojili, jedne smo izgubili u prvom kolu, sada smo igrali polufinale. Ovu nedelju smo iskoristili da se pripremimo dobro i odmorimo malo i svežiji uđemo u turnir“.
nenadzimonjic.com
Član najboljeg svetskog dubla, koji je pre samo nekoliko nedelja trijumfovao na Rolan Garosu, ističe da njemu i Nestoru žreb nije bio naklonjen.

Mislim da je žreb opet izuzetno težak, da neće biti lakih mečeva, pogotovo na travi je to slučaj. Dobra stvar je što se igra na tri dobijena seta tako da imamo vremena da se vratimo u meč ako ne krenemo kako treba i mislim da nam to daje neku dodatnu sigurnost“.

Srpsko-kanadski par na startu turnira već očekuje veliki izazov pošto se sastaju sa miljenicima domaće publike Džonatana Mareja i Džejmija Marija.

Imamo već teške protivnike u prvom kolu iako to nisu nešto poznati igrači. Radi se o dvojici Engleza koji igraju odlično na travi i dobri su u sublu. U trećem kolu bi nas čekao verovatno težak meč protiv Ljodre i Benetoa. Svaki meč će biti težak, videćemo kako će ko napredovati na turniru, mi se nadamo da ćemo igrati na visokom nivou i da nećemo dozvoliti da nas neko iznenadi“.
nenadzimonjic.com
Zimonjić ističe da je zaista poseban osećaj izaći na Centralni teren Vimbldona.

Vimbldon je sigurno poseban turnir, definitivno najveći u tenisu i turnir koji gotovo svako na svetu kada se spomene Vimbldon zna šta je. Specifično je igranje na travi, tradicija, publika koja i čini deo Vimbldona, koja je stvarno fenomenalna, i koju čine svi veliki ljubitelji tenisa i poznavaoci ove igre. Sam izlazak na teren i igranje na Centralnom terenu na Vimbldonu je neverovatan osećaj, a doći do pobede je nešto što svaki igrač imao kao san“.

U poslednje dve godine Zimonjić i Nestor imaju odličan skor u Londonu i nadaju se da će sa takvim rezultatima nastaviti i sada.

Nama je drago da imamo odličan rezultat na Vimbldonu kao tim, do sada nismo izgubili, nadam se da ćemo nastaviti sa takvim rezultatima i da ćemo uspeti da odbranimo i ovu titulu“.
nenadzimonjic.com
Mečevi u singl konkurenciji su uvek popularniji od dubla, a Zimonjić ističe da je pred svim srpskim predstavnicima kod tenisera na Vimbldonu, težak posao.

Mislim da imaju težak žreb, u nezgodnom delu su i Ilija i Janko i Viktor, svi su u istom delu, kod Federera, tako da će biti izuzetno teško. Mislim da je veliki uspeh što se Bozoljac kvalifikovao, mislim da ima lepe šanse da prođe Masua, a potom odigra svoj prvi meč na Centralnom terenu protiv Federera, što bi bilo fenomenalno iskustvo“.

Viktor ima solidan žreb i da je pokazao da može dobro da igra na travi i da može da bude nezgodan protivnik bilo kome. Janko je ove nedelje igrao finale u Den Bošu, uvek je dobro igrao na travi, mislim da ima težak žreb jer igra sa Klemonom, iako ga je pobedio pre neki dan, i onda čeka, mislim, Robreda. Neće mu biti lako, ali verujem da će proći obe prepreke, a onda igrati protiv Federera, što je za očekivati, ali nikad se ne zna“.
nenadzimonjic.com
Novak ima teško prvo kolo protiv Rohusa od koga je izgubio dva puta. Ako odigra na svom nivou neće biti problema, a u kasnije mislim da mu je žreb solidan i da ga ozbiljniji meč očekuje verovatno protiv Hjuita, odnosno kasnije Rodika i zavisi ko će sve proći. Dosta su se dobro snalazili svi na travi, videćemo kako će biti sada“.

Isto mišljenje Zimonjić ima i o ženskoj konkurenciji.

U ženskoj konkurenciji i Ana i Jelena i Bojana, zavisi kako će ući u turnir. Kako se ja sećam, neće biti lako prvo kolo nijednoj, zato što je prvo učešće na Vimbldonu, ali se nadam da će prebroditi te prepreke i otići što dalje“, rekao je za B92 Nenad Zimonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: