Venus bez muke do trofeja (2007)

Posle razočaravajuće eliminacije u trećem kolu 2006, Venus Vilijams je već naredne godine dominantno stigla do svoje četvrte titule na Vimbldonu. Redom su padala Marija Šarapova, Svetlana Kuzbjecova, Ana Ivanović, a onda i u finalu najveće iznenađenje turnira Marion Bartoli.

Izvor: Nina Kolundžija

Utorak, 15.06.2010.

10:56

Default images

Amerikanka je savladala u borbi za titulu Francuskinju, koja je bila postavljena za 19. nosioca, rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:1. Meč na Centralnom terenu trajao je jedan čas i 30 minuta.

Već u drugom gemu prvog seta starija sestra Vilijams napravila je brejk, a zatim povela i sa 3:0. Jedini oduzeti servis na drugoj strani videli smo u petom gemu, kada je Bartoli smanjila na 3:2, a zatim i izjednačila rezultat, da bi Vilijamsova kod 5:4, drugim brejkom došla do vođstva od 1:0 u setovima.

U drugom setu, Bartoli nije imala šanse. Pri vođstvu Vilijamsove od 3:0, Francuskinja je zatražila lekarski tajm aut zbog povrede stopala, a u nastavku, Venus je rutinski privela meča kraju pobedom od 6:1 u drugom setu.



Posle polufinala Rolan Garosa, Ana Ivanović je i na Vimbldonu stigla među četiri najbolje, ali preko iskusne Venus nije mogla i izgubila je rezultatom 6:2, 6:4.

Sa druge strane, Jelena Janković je u prva dva kola prepustila protivnicama samo četiri gema, u trećoj rundi usledio je težak meč sa Čehinjom Lucie Šafarovom iz koga je srpska teniserka izašla kao pobednika. U osmini finala čekala je Marion Bartoli koja je te godine na Vimbldonu igrala svoj najbolji tenis. Jankovićeva je dobila prvi set, ali je potom raspoložena Francuskinja zaigrala znatno bolje i na kraju trijumfovala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: