Mamić: Ako me osude – otrovaću se kao Praljak u Hagu!

Zdravko Mamić izjavio je da će ukoliko ga osude izvršiti samoubistvo u zatvoru na isti način kao što je uradio general Slobodan Praljak u Hagu.

Izvor:

Sreda, 25.04.2018.

08:45

Mamić: Ako me osude – otrovaću se kao Praljak u Hagu!
EPA/ANTONIO BAT

Bivšem predsedniku zagrebačkog Dinama trenutno se sudi da je u poslovima sa transferima fudbalera oštetio državu za 16 miliona evra.

"Nisam kriv. Meni su izmislili ta dela za koja mi sude. Nemam drugu opciju osim da se borim na sudu. Ali, ako budem morao da idem u zatvor, uradiću isto što i general Praljak! Ja sam vernik i katolik i to je u mojoj veri nedopustivo. Ali kad sam video šta je on uradio bio sam inspirisan i ja bih bez ikakve griže savesti uradio isto. Nikad u životu ne bih ušao u hrvatski zatvor nevin", rekao je za Globus Mamić, danas savetnik uprave Modrih.

Podsetimo, bivši hrvatski general Slobodan Praljak popio je otrov u sudnci Haškog tribunama pošto je prethodno osuđen za ratne zločine.

"Ali, da mi je svejedno, nije. I sada kad sa vama razgovaram, tresem se kao Banjaluka 1968. kad je bio zemljotres. Stanje spisa je za mene savršeno, ali svedoci smo niza nezakonitosti još od početka istrage. Zbog toga se bojim, jer ne verujem u sve pravosudne institucije u Hrvatskoj".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: