Tim: I dalje smo predaleko od Fantastične četvorke

Dominik Tim, sedmi teniser sveta, veruje da njegove vršnjake i njega čeka dug put kako bi mogli da dođu do prilike da ugroze 'Fantastičnu četvorku'.

Izvor:

Četvrtak, 03.08.2017.

17:37

Tim: I dalje smo predaleko od Fantastične četvorke
Getty Images

"Smatram da moramo da dobijemo još mnogo mečeva i osvojimo mnogo titula da bismo zaslužili da nas ljudi tako oslovljavaju, da nas vide kao 'sledeću veliku stvar u tenisu'. Istovremeno, oni su i dalje previše dominantni", kaže Tim.

Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal dominiraju svetskim tenisom gotovo deceniju i po, a u međuvremenu se njihovom društvu delimično priključio i trenutno najboljih igrač planete Endi Mari.

"U svakom slučaju, lepo je čuti takve priče, ali zaista mislim da smo još uvek jako daleko od njih. Tu mislim na sebe, ali i na Aleksandera Zvereva (osmog igrača na ATP listi). Dosta je neobično i neuobičajeno da imate takva četiri igrača u jednoj generaciji, eri".

Austrijanac igra sve bolje i konstantnije, ove sezone poražen je u finalu Madrida od Nadala, ali mu se potom osvetio na putu do polufinala Rima, gde ga je 'počistio' Đoković u polufinalu, ali – i njemu je vratio 'dug' ubrzo, za prolaz u polufinale Rolan Garosa, njegovo prvo na nekom od četiri najveća turnira.

"Ali, mislim i da se situacija delimično popravila za nas mlade u poslednjih sezonu, dve... Bilo je određenih turnira gde smo uspeli da napravimo rezultat protiv njih, ali da biste osvojili Grend Slem ili Masters obično je potrebno da pobedi dvojicu od njih četvorice zaredom. To je nešto što je veoma teško izvesti, a ujedno i glavni razlog zašto su ostali igrači osvojili tako malo velikih titula", zaključio je Dominik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: