Beograd domaćin Kupa federacija u bejzbolu

Na Adi Ciganliji, pod pokroviteljstvom gradskog sekretarijata za sport i omladinu, počeo je Kup federacija.

Izvor: PT

Ponedeljak, 12.06.2017.

20:42

Beograd domaćin Kupa federacija u bejzbolu
Foto: Ivica Veselinov

To je jedan od tri zvanična turnira koja se nalaze u evropskom kalendaru, a posle duže vremena Beograd je dobio domaćinstvo.

Osim domaće ekipe Beograd 96, učestvuju i Sautempton Mustangs (Engleska), Dajving Daks (Austrija), Atletiks (Bugarska) i Atletiko (Rumunija).

Turnir je svečano otvorio generlni sekretar Jovan Koprivica, a prema sistemu takmičenja igra svako sa svakim, dve najuspešnije ekipe izboriće plasman u finale koje je na programu u subotu od 12 sati.

"Posle sedam godina Beograd je domaćin jednog međunarodnog turnira u bejzbolu i zato dugujemo veliku zahvalnost gradskom sekretarijatu za sport i omladinu koji je podržao ovu manifestaciju u cilju popularizacije bejzbola u Srbiji" kaže Milan Zonić, trener ekipe Beograd 96 i predsednik Bejzbol saveza Beograda i dodaje.

"Imamo mlad tim i ovo će biti sjajna prilika za sve naše igrače da steknu iskustvo. Ovaj turnir biće i odlična priprema za Evropsko prvenstvo B grupe kome će u julu Beograd biti domaćin. Pozivam Beograđane da nam se pridruže jer sam siguran da će imati šta da vide. U našoj ekipi je nekadašnji bacač Boston Red Soksa Karlos Garsija, pa će svi oni koji dođu biti u prilici da vide bivšeg igrača iz Mejdžor lige", zaključio je Zonić.
Foto: Ivica Veselinov
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: