Srbi u borbi za trofej EL, Fener ili Olimpijakos?

Ekipe Fenerbahčea i Olimpijakosa sastaju se od 20.00 u finalu Fajnal-fora Evrolige.

Izvor: PT

Nedelja, 21.05.2017.

12:09

Srbi u borbi za trofej EL, Fener ili Olimpijakos?
Getty Images

Izabranici Željka Obradovića žele da naprave korak dalje u odnosu na prethodnu sezonu, kada su u Berlinu poraženi u finalu od moskovskog CSKA.

Međutim, upravo je klub iz Pireja eliminisao u polufinalu aktuelnog šampiona i predvođeni Vasilisom Spanulisom želeće do četvrtog trofeja elitnog košarkaškog takmičenja.

Sa druge strane, turski klub je u borbi za finale izbacio madridski Real, a Obradović pred najvažniju utakmicu u sezoni je rekao da nema vremena za slavlje.

Nema vremena za slavlje. Oni imaju mnogo karaktera kao tim. Videli ste u polufinalu kako su preokrenuli tok utakmice uz pomoć svojih rezervnih igrača. Oni su odlična organizacija i sve stvari koje su radili prethodnih godina na fajnal for turnirima to pokazuju", istakao je naš stručnjak.

Pohvale su stizale i od strane trenera Janisa Sfaropulosa koji je Obradovića nazvao najboljim evropskim trenerom, a takođe nije hteo da otkriva “karte” pred finale.

Ako odgovorim o bilo čemu što se tiče taktike, trener pored će me čuti. Imamo plan koji ćemo sprovoditi do kraja. Ne znam koliko stil igre Fenera odgovara našem timu, ali ćemo igrati svoju igru do kraja i na kraju će tim koji više želi pobedu i pobediti", rekao je Sfaropulos.

Fenerbahče će igrati za svoju prvu titulu šampiona Evrope, dok će Žoc tražiti deveti trofej prvaka Evrope. Obradović je prvi trofej Evrolige osvojio 1992. godine sa Partizanom, kada su upravo u Istanbulu pobedili španski Huventut.

Nema sumnje da nas očekuje žestoka borba dva tima, a ko će pobediti saznaćemo oko 22.00.

Tri časa pre finala na programu je utakmica za treće mesto, kada će se sastati CSKA i Real Madrid.

Jedno je sigurno, Srbija će imati igrača koji je šampion Evrope, s obzirom da Milutinov nastupa za klub iz Pireja, dok za istanbulski tim igraju Bogdan Bogdanović i Nikola Kalinić, uz vođstvo sa klupe već pomenutog Željka Obradovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: