Megini klinci u finalu Evrolige

Košarkaši Mega Bemaksa plasirali su se u finale juniorske Evrolige pobedom nad Fenerbahčeom 77:74.

Izvor: M.LJ.

Subota, 20.05.2017.

16:40

Megini klinci u finalu Evrolige
Foto: Printscreen Youtube

Megina mlađa selekcija bila je prethodno bolja od Žalgirisa i Real Madrida. Posebno je bila impresivna pobeda protiv "Kraljevskog kluba" (75:65) jer je došla posle preokreta i nadoknade 17 poena.

"Pao" je potom Žalgiris posle napete utakmice sa 72:71. Mega je plasmanom u finale ponovila uspeh koji su prethodnih godina ostvarivali njihovi vršnjaci iz Crvene zvezde.

Crvena zvezda je prošle godine u finalu Evrolige poražena od Barselone, pretprošle od Reala, a crveno-beli 2014. godine osvojili titulu.

Mega će za protivnika u finalu imati Francuze, ekipu Pariza koja je svakog protivnika u grupi pobeđivala dvocifrenom razlikom. Pariz je savladao Barselonu sa 85:66, zatim i Crvenu zvezdu (77:62). Na kraju preliminarne runde pobeđen je i moskovski CSKA sa 73:61.

Mega je protiv Fenera imala i 17 poena prednosti, ali nije mnogo falilo da Fenerbahče uspe ono što je Mega protiv Reala. Fener je priša na jedan posed, ali su sigurno izvođenje slobodnih bacanja i trojka Jovićevića prelomili.

Upravo Jovićevića bi trebalo izdvojiti po sveukupnoj dobroj partiji, 14 poena, i po 6 skokova i asistencija je njegov učinak protiv Turaka. Efikasniji su bili Nikola Mišković i Goga Bizadze sa 22, odnosno 21 poenom. Mišković je imao i 5 skokova, isto koliko i Bitadze.

Baris Jeniaj i Ahmet Džan Duran su bili najbolji u Feneru sa 15, odnosno 13 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

16 h

Podeli: