Mandić pomaže u SC Košutnjak

Kapiten rukometaša Partizana Valdimir Mandić odneo je pomoć u SC Košutnjak u kom su smešteni ugroženi zbog poplava iz Obrenovca i Bariča.

Izvor: ÐN

Ponedeljak, 19.05.2014.

22:40

Default images

Pored pomoći, Mandić je donirao i hranu za decu, kao i sredstva za higijenu, dok je porodicama iz Obrenovca obezbezdio hranu u restoranu Aleksandrija.

"Ovo je velika katastrofa i želeo sam da pomognem prvenstveno kao čovek. Apelujem na sve ljude da se pridruže akciji, ovo je samo početak, kritičan je naredni period."

"Nadam se da donacije neće prestati, jer potrebno je tim ljudima sanirati kuće i obezbediti krov nad glavom", rekao je Mandić.

On je dodao da ga je pogodilo ono što je video u prihvatnom centru.

"Mi u Beogradu nismo osetili ni mrvu katastrofe koja je zadesila Obrenovac i druge krajeve Srbije. Razgovarao sam sa ljudima koji su ostali bez svega, koji ne znaju gde su im članovi porodice, nemaju nikakvu informaciju i u velikom su šoku", zaključio je Mandić.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković donirao je celokupnu nagradu za titulu na turniru u Rimu, u iznosu od 500.000 dolara.

Veliku pomoć šalju i ostali sportisti, Ana Ivanović i Nenad Zimonjić su donirali po miliona dinara,FSS 15 miliona, dok su mnogi u OKS doneli ostalu pomoć potrebnu ugroženima.

Nakon što je tokom turnira u Rimu Đoković kritikovao vodeće svetske medije jer ne pišu dovoljno o poplavama u Srbiji, usledila je i reakcija, BBC je pozvao najboljeg srpskog tenisera koji je objasnio šta je bio povod za njegovo obraćanje medijima.

Pre toga, Đoković je za B92 izjavio da će pokušati da pomogne na što više načina. Osim njega, i Janko Tipsarević i Viktor Troicki uključili su se u akciju pomoći, kao i mnogi poznati sportisti u Srbiji i svetu.

B92 je u subotu apelovao na sve sportiste i sportske radnike da pomognu koliko mogu svim ljudima koji su ugroženi u poplavama i kojima je pomoć preko potrebna.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić zahvalio se svim sportistima na pomoći, ali je istakao da je ona i dalje preko potrebna.

Više o tome kako vi možete da pomognete ugroženima pročitajte u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

17 h

Podeli: