LŠ: Barsa u Parizu, Bajern – Juve

Fudbalsku Evropu u utorak očekuju dva spektakla, u prvim četvrtfinalnim mečevima Lige šampiona sastaju se Bajern - Juventus i Pari Sen Žermen - Barselona.

Izvor: AK

Utorak, 02.04.2013.

08:23

Default images

Bajern i Juventus zajedno imaju šest titula šampiona Evrope, ali su poslednju osvojili 2001. Bavarci, odnosno daleke 1996. godine "stara dama".

Što se tiče atraktivnosti veća pažnja biće usmerena na Pariz, po mnogima jedan od najboljih timova u istoriji Barselona gostuje najbogatijeb na svetu PSŽ-u. Zlatan Ibrahimović želi osvetu protiv bivšeg tima.

U duel na minhenskoj Alijanc areni nemački i italijanski tim "uneće" ukupno šest titula prvaka Evrope, ali i ogromnu želju za plasmanom dalje, jer obe ekipe dosta dugo čekaju na novi trofej u elitnom takmičenju.
Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Bajern je poslednji put u LŠ slavio 2001, a Juventus još ranije, 1996. godine, kada je Vladimir Jugović protiv Ajaksa iz penala doneo pehar Staroj dami. U međuvremenu, torinski klub izgubio je tri finala, a Bavarci dva, uključujući i prošlogodišnji duel sa Čelsijem na domaćem terenu.

I Bajern i Juventus u odličnoj formi dočekuju duel u utorak, minhenski klub je u Bundesligi je "pregazio" Hamburg sa 9:2, dok je Stara dama u Milanu savladala Inter sa 2:1. U odnosu na tim koji je slavio na San Siru, trener Juventusa Antonio Konte moći će da računa na jednog od najboljih igrača ove sezone, Mirka Vučinića, koji je duel sa Interom preskočio zbog prehlade.

"U Seriji A smo na pravom putu, ali sada moramo da pokažemo svoju snagu u Evropi. Bez straha putujemo u Minhen, a verujte mi, imamo dovoljno samopouzdanja. Bajern je jak rival, ali verujemo u ostvarenje sna", kazao je Konte italijanskim medijima.
AP Photo/Matthias Schrader
Juventus je u osmini finala bez problema eliminisao škotski Seltik, dok se Bajern propisno namučio protiv londonskog Arsenala.

"Naravno da očekujem da će nam biti teško protiv ekipe kao što je Juventus. Sve je otvoreno. Ovaj dvomeč mi deluje kao finale pre finala", naveo je izvršni direktor Bajerna Karl-Hajnc Rumenige.

Sjajnu utakmicu trebalo bi da gledaju i navijači na Parku prinčeva, gde će Pari Sen Žermen ugostiti ekipu Barselonu.

"Svece" će u napadu ipak predvoditi Zlatan Ibrahimović kojem je UEFA "progledala kroz prste" i ukinula suspenziju. U poslednjem prvenstvenom meču PSŽ je kod kuće savladao Monpelje sa 1:0, dok je Barselona u gostima remizirala 2:2 sa Seltom.

"Stvarno ne mogu da prognoziram ishod meča, a i ne vidim svrhu toga pošto nisam vidovit. Svaki rival u ovoj fazi Lige šampiona je izuzetno težak. PSŽ je uložio mnogo novca u ekipu, izborili su mesto medju osam najboljih i nikako ne smemo da ih potcenimo", kazao je odbrambeni fudbaler Barselone Dani Alveš.
Beta/AP Photo/Francois Mori
Obe ekipe su lideri na tabelama nacionalnih šampionata. PSŽ ima sedam bodova više od marsejskog Olimpika, dok je Barselona 13 "koraka" ispred Reala.

"Mesi je definitivno najbolji igrač na svetu. Ipak, imamo i mi Ibrahimovića, ali i druge izuzetno kvalitetne igrače koji mogu da se suprotstave Barseloni", zaključio je sadašnji igrač PSŽ-a, a nekada Barselone, Maksvel.

Obe četvrtfinalne utakmice igraju se u utorak, a počinju u 20.45 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: