Evandro dobija srpsko državljastvo

Fudbaler Crvene zvezde Evandro Gebel uskoro bi trebalo da dobije srpsko državljanstvo.

Izvor: ÈŽ

Četvrtak, 21.07.2011.

22:31

Default images

Kako pise zurnal.rs na sednici Vlade Srbije održanoj u četvrtak doneta je odluka da se na osnovu molbe Crvene zvezde, upućene ministrarstvu inostranih i unutrašnjih poslova, igraču po hitnom postupku dodeli državljanstvo.

Tim činom, Crvena zvezda će osloboditi jedno mesto namenjeno stranom fudbaleru, kojih od ove sezone u svakom timu može da igra samo četvorica po utakmici.

Vlada jedina ima ingerencije da donese takvu odluku jer je reč o strancu koji nije ispunio sve uslove za sticanje državljanstva, s obzirom na to da Evandro nema neprekidno prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije u poslednje tri godine. Na isti način, najviši državni organi zimus su izašli u susret i Partizanu, kada je Kleo, takođe Brazilac, dobio srpski pasoš.

Evandro je u razgovoru za „Novosti“, sredinom juna, najavio da bi bio srećan ukoliko bi postao državljanin Srbije, te da bi se rado odazvao i pozivu za reprezentaciju.

Meni i mojoj supruzi je zaista lepo u Beogradu i u Srbiji. Mislim da postoji velika sličnost između brazilskog i srpskog naroda, ponajviše u temperamentu i energiji. Srpski pasoš bi za mene bio prava stvar, a i poziv u reprezentaciju bi me obradovao i prihvatio bih ga sa zadovoljstvom. Naravno, kada i ako se steknu uslovi za tako nešto“, rekao je tada Evandro.

U Zvezdi će, od momenta kada Evandro dobije državljanstvo, igrati šestorica fudbalera sa tretmanom stranca, od kojih je Vinisijus Pašeko zbog povrede van stroja za prvi deo sezone. Za četiri mesta u timu Roberta Prosinečkog konkurisaće Kristijan Borha iz Kolumbije, Brazilci Mendeš Kadu, Savio do Vale, Bruno Mezenga i Li Adi iz Gane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: