Srbija - Australija (nedelja, 18h)

Rukometna reprezentacija Srbije u nedelju od 18 časova u Malmeu igra meč drugog kola grupe C sa selekcijom Australije.

Izvor: B92

Subota, 15.01.2011.

14:29

Default images

Srbija je u prvom meču tesno savladala Alžir sa 25:24 i selektor Veselin Vuković očekuje bolju igru u susretu sa Australijom.

Reprezentativci Rajko Prodanović i Ivan Nikčević izrazili su optimizam pred meč sa Australijancima koji su u prvom kolu poražena od Danske sa 47:12.

Momcima sam čestitao pobedu, bez obzira na sve gluposti koje smo napravili. To sam im i rekao – dobre ekipe kada loše igraju i svesne su toga, mogu da pobede bilo koga. Tako smo u poslednjih par napada i minuta odigrali kvalitetno, zrelo i pobedili. To je ono što raduje i ja pokušavam da svi budu pozitivni i da izvučemo nešto pozitivno iz meča sa Alžirom“, rekao je selektor Vuković.

Vuković smatra da je „led probijen“ i da će u duel sa Australijom da se uđe pod manjim pritiskom.

Mislim da smo probili led i da možemo dalje. U prošlosti se dešavalo da su nas zmije ujedale, pa sada moramo i guštera da se plašimo. Ali, mislim da u ovom trenutku nemamo takvu situaciju. Sve ide normalno, imaćemo dva treninga i pokušaćemo da se pripremimo što bolje. Na meču ću težiti da razigramo par igrača koji nisu bili na parketu u meču sa Alžirom, a da odmorim pojedine reprezentativce. Već slažemo kockice za one tri utakmice koje nas čekaju – Danska, Hrvatska i Rumunija. Tako da sve ide svojim tokom i verujem u novu pobedu“, rekao je selektor.



Reprezentativac Rajko Prodanović rekao je da nije previše upoznat sa budućim rivalom.

Imam vrlo malo informacija o reprezentaciji Australije. Znamo da su slabiji protivnik od Alžira, koji se pokazao u petak kao jedan izuzetno nezgodan rival. Sudeći po rezultatu meča Danska – Australija, mislim da ta utakmica neće biti toliko teska. Kvalitetniji smo od Australije i naravno verujem da možemo da trijumfujemo. Mislim da smo već sada svi u mislima okrenuti meču sa Dancima koji je na programu u ponedeljak“, smatra Prodanović.

Ivan Nikčević je takođe optimista pred duel sa Australijom.

Već se okrećemo toj utakmici. Ne poznajem ekipu, ali mislim da su po kvalitetu ispod Alžira. Mi moramo da ućemo maksimalno koncentrisano u duel. Te utakmice koje su ’unapred dobijene’ su uvek najteže. Svima nama već su u mislima mečevi sa Dancima i Hrvatima ali moramo da se koncentrišemo na Australiju i da pobedimo. Sve zavisi od nas, verujem u dva boda“, rekao je Nikčević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: