Petak, 24.09.2010.

12:38

Povukla se se Mirna Jukić

Austrijska plivačica Mirna Jukić objavila je u petak da se povlači i navela da je odluku donela iz privatnih razloga.

Izvor: JT

Default images

Najveći uspeh u karijeri Jukićeva je ostvarila na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, kada se okitila bronzanom medaljom na 100 metara prsnim stilom.

Godinu dana kasnije Austrijanka hrvatskog porekla, rođena u Novom Sadu, je na Svetskom prvenstvu u Rimu osvojila bronzu na 200 metara istim stilom, iza naše Nađe Higl.

Nije mi bilo lako da donesem odluku, svaki put kada sam pomislila da više neću plivati osetila sam nekakav strah. Najvažnije mi je da imam podršku svoje porodice i dečka“, rekla je Jukićeva.

24-godišnja Jukićeva se poslednji put takmičila u Rimu a u karijeri je osvojila 20 medalja na velikim takmičenjima, uključujući svetsku i olimpijsku bronzu.

Ta olimpijska medalja je bila ispunjenje mojih snova, jer ništa ne vredi kao Olimpijske igre“, rekla je austrijska plivačica.

Odmah posle objave povlačenja iz Austrijskog plivačkog saveza su Jukićevu kontaktirali i ponudili da nastavi da radi u nekom drugom obliku za dobrobit plivanja u toj zemlji.

U svakom slučaju, pokušaćemo da zadržimo Mirnu“, rekao je predsednik Austrijskog plivačkog saveza Pol Šojer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: