Novak Đoković u polufinalu Pekinga

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Pekingu savladavši Francuza Žila Simona, 6:3, 6:2.

Izvor: B92

Petak, 08.10.2010.

08:34

Default images

Meč je trajao sat i 20 minuta, Đoković nijednom nije izgubio servis a jedan 'brejk' u prvom i dva u drugom bila su dovoljna za pobedu.

Novakov protivnik u polufinalu biće mu Džon Izner.

"Boca sa kiseonikom na klupi bi bila sasvim dobra stvar ali to nemamo," prokomentarisao je posle pobede Đoković teške uslove za igru u glavnom gradu Kine, "Ovakav vazduh sigurno smeta i teško je oporaviti se u ovakvim uslovima. Igrali smo dosta dugih poena posle kojih nedostaje svež vazduh."

Đoković je u istim uslovima igrao na olimpijskom turniru 2008. godine i stigao do bronzane medalje.

"I tada je vazduh bio zagađen pa nije bilo lako. Ali, takve stvari morate da prihvatite. Nema izbora. Možda bi bilo dobro ući u neki oblak dima pre meča, zbog adaptacije," našalio se Đoković posle plasmana u polufionale turnira koji je prošle godine osvojio.

U polufinalu Đokovića čeka Amerikanac Džon Izner koji je savladao Nikolaja Davidenka iz Rusije, 7:6, 6:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: