Kanćelari četvrto svetsko zlato

Švajcarac Fabijan Kanćelara osvojio je rekordnu četvrtu titulu svetskog šampiona u vožnji na hronometar na Svetskom prvenstvu u Australiji.

Izvor: JT

Četvrtak, 30.09.2010.

11:26

Default images

Kanćelara je do trijumfa ha 45,8 kilometara dugoj stazi u Gilongu došao u vrmeenu od 58:9.19 minuta.

Srebrna medalja, sa zaostatkom većim od minuta, pripala je Britancu Dejvidu Milaru, dok je Toni Martin iz Nemačke osvojio bronzu.

29-godišnji Švajcarac je na putu do pobede imao i jedan nervozni trenutak, pošto je izgledalo da je na polovini trke očešao zaštitni zid, ali je tokom ostalog dela trke držao potpunu kontrolu.

Ovo je možda titula do koje sam najteže došao, jer ovoga puta nisam znao šta se dešava. Na kraju sam bio fokusiran samo na sebe i pokušao sam da vozim najbolje što mogu. Mislim da je ta taktika bila odlična i presrećan sam”, rekao je Kanćelara.

Švajcarac je prethodno titule svetskog šampiona osvojio 2006, 2007. i 2008. godine, a ujedno je postao i prvi biciklista koji je osvojio pet medalja u vožnji na hronometar na Svetskim prvenstvima. Kanćelara je prethodno osvojio bronzu 2005. godine na planetarnom šampionatu, a uz to je i aktuelni olimpijski šampion.

Kanćelara će, takođe, učestovati i na drumskoj trci na Svetskom prvenstvu u Australiji, a ona se vozi u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: