Nedelja, 22.08.2010.

22:17

DTM: Pobeda Pafeta na „Zandvortu“

Britanac Geri Pafet trijumfovao je na šestoj rundi ovogodišnjeg Nemačkog šampionata turing automobila (DTM), voženoj u Holandiji.

Izvor: JT

Default images

Pafet je do druge pobede ove sezone došao u vremenu od 1:07:04.346 sata na stazi „Zandvort“, s prednošću od skoro četiri desetinke u odnosu na još jednog vozača Mercedesa Pola Di Restu.

Na treće mesto pobedničkog postolja popeo se branilac titule Timo Šajder, ali se on nalazi pod istragom zbog nepravilnosti oko pneumatika.

Ova staza mi potpuno odgovara. Ovde mora da se vrši veliki pritisak i može mnogo da se izvuče iz automobila. Staza je teška, ali je za mene veoma zabavna za vožnju. Bruno ovoga puta nije imao dobru trku, a ja sam spreman za titulu“, rekao je Pafet, koji je sada glavni konkurent timskom kolegi Brunu Spengleru u borbi za titulu jer ima samo devet bodova manje od Kanađanina, koji je u Holandiji bio sedmi.
© DTM
Pored toga što je došao do druge pobede ove sezone, prve posle otvaranja šampionata na „Hokenhajmu“, Pafet je Mercedesu doneo peti trijumf na šest trka u 2010. godini. Spengler je još dva puta pobedio za Mercedes, a Džejmi Grin jednom, dok je jedini trijumf Audiju doneo Matijas Ekstrom.

Iza prve trojice sledila su trojica vozača Audija – Ekstrom, Migel Molina i Oliver Džarvis, a potom je sledio Spengler, dok je poslednji bod pripao Martinu Tomčiku u Audiju.

Naredna trka u šampionatu vozi se na stazi „Brends Heč“ u Velikoj Britaniji 5. septembra.

Rezultati trke na stazi „Zandvort“:
1. Geri Pafet (Velika Britanija) Salcgiter AMG Mercedes 1:07:04.346
2. Pol Di Resta (Velika Britanija) AMG Mercedes + 0.396
3. Timo Šajder (Nemačka) Audi Sport tim Abt + 12.238
4. Matijas Ekstrom (Švedska) Audi Sport tim Abt Sportslajn + 18.659
5. Migel Molina (Španija) Audi Sport ruki tim Abt + 19.310
6. Oliver Džarvis (Velika Britanija) Audi Sport tim Abt + 20.568
7. Bruno Spengler (Kanada) Mercedes-Benc Bank AMG + 20.886
8. Martin Tomčik (Nemačka) Audi Sport tim Abt Sportslajn + 21.706
9. Ralf Šumaher (Nemačka) Laureus AMG Mercedes + 22.113
10. Džejmi Grin (Velika Britanija) Junge Sterne AMG Mercedes + 22.880

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: