Antić dominirao u Dupcima

Četvrtu trku Otvorenog šampionata Srbije u motokrosu na stazi Strelište u Dupcima, obeležio je visok ritam i žestoki fer okršaji u svim klasama.

Izvor:

Nedelja, 22.08.2010.

18:37

Default images

Domaće snage Makragić, Antić, Cvetković, Milunović, ali i Gajić, Đorđević, Varadi, Kostić, Rajević i Sagmajster, učinili su da niko od 2.000 gledalaca ne ode nezadovoljan kući.

Najubedljiviji, ujedno i najnemilosrdniji prema svim gostima, naravno na stazi bio je Branko Antić u klasi do 125 kubika, koji je u obe vožnje jasno stavio do znanja ko je domaćin.

Marko Makragić kao najmlađi učesnik još jednom je pobrao sve simapatije publike, probijajući se kroz oblake prašine jedva čekajući da se domogne skoka, kako bi izveo neku barvuru. Prvi su, kao po običaju, startovali takmičari klasa do 65 i 80 kubika u diviziji. Šandor Klajo rutinski je došao do prvog mesta u 65, što se isto može reći i za Nikolu Gajića u 80 kubika. Vredan pomena je Petar Ivačković koji je prvoj vožnji malo zadavao probleme Gajiću, dok je u drugoj posle pada, demonstrirao upornost i želju za pobedom, nadoknadivši izgubljenu drugu poziciju, za samo dva kruga.
plumrace.com
Malu promenu u redosledu klasa, uslovio je već pomenuti Gajić koji se ogledao u 125 kubika, tako da su drugi na startu bili takmičari najjače klase MX 1. Aleks Varadi je na novom motoru, jer je stari razbio u Župi, lagano vozio u obe vožnje do cilja. U drugoj vožnji, ako izuzmemo vodećeg, pravo uživanje i žestoko nadmetanje na stazi za svaku poziciju prikazali su Sagmajster i Milunović, zatim Milunović sa Rajevićem i na kraju Kostić sa Sagmajsterom. U svakom trenutku bilo je neizvesno do poslednjeg kruga.

U 125 kubika, o Antiću ne treba posebno pričati, već naglasiti borbu Miloša Đorđevića tokom prve trke sa probušenom prednjom gumom od 15. minuta, pa do cilja. Miloš Cvetković je prvoj imao kontakt sa kočićem, što ga je koštalo loma usmerivača za vazduh i mogućnosti da pregreje mašinu, ali je odoleo izazovima i završio kao treći.

Rezultati: klasa do 65 kubika: Š. Klajo, Marko Makragić klasa od 80 kubika: N. Gajić, P. Ivačković, V. Ivanović klasa MX1: A. Varadi, V. Milunović, M. Kostić klasa MX 2: B. Antić, M. Đorđević, M. Cvetković

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: