Legende gosti u „Beogradskoj areni“

Košarkaška reprezentacija Srbije u nedelju će od 20.15 časova protiv Kine odigrati svoj poslednji zvanični meč u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Turskoj.

Izvor: JT

Subota, 21.08.2010.

21:08

Default images

Specijalni gosti Košarkaškog saveza Srbije na tom meču biće reprezentativci Jugoslavije koji su učestvovali na prvom odigranom Svetskom šampionatu.

Prvi planetarni šampionat odigran je u Argentini 1950. godine, a na parketu „Beogradske arene“ u nedelju će se naći Borislav Stanković, Lajoš Engler i Srđan Kalember.

U čast košarkaških legendi urađeni su specijalni dresovi sa brojevima koje su nosili pre tačno 60 godina i te dresove uručiće im njihovi naslednici u državnom timu koji sada nose te brojeve. Milenko Tepić će ’peticu’ predati Engleru, Nenad Krstić ’dvanaesticu’ Kalemberu i Milan Mačvan ’petnaesticu’ Stankoviću.

Zanimljivo je podsetiti da je prvi koš u istoriji Svetskih prvenstava postigao Nebojša Popović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

6 h

Podeli: