Najbolji igrač Libije u Partizanu?

Beogradska štampa objavljuje da bi prvak Srbije Partizan mogao da angažuje reprezentativca Lilbije Mohamada Zabiju.

Izvor: B92, sportska štampa

Četvrtak, 10.06.2010.

10:56

Default images

Fudbaler Al Itihada, kluba koji trenira Miodrag Ješić, standardni je reprezentativac Libije a na 27 utakmica za nacionalni tim postigao je 17 golova. I pre dve godine pominjana je mogućnost da Zabija dođe u Beograd ali je on tada ostao u klubu u kojem je započeo karijeru.

Zabija je rođen 20. marta 1989. godine u Tripoliju.

Pre godinu i po dana 'zaradio je' jednogodišnju suspenziju zbog toga što je napao pomoćnog sudiju na utakmici afričke Lige šampiona, a vratio se na teren ove godine i postigao dva gola u fianlu libijskog Superkupa.

Dolazak libijskog fudbalera zavisi od odlaska Lamina Dijare, koji je odbio ponudu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata a iz Humske za sada nema konkretnih vesti o transferima.
Ponuda poljske Legije za Nemanju Tomića okarakterisana je kao neprihvatljiva, pregovori sa Rasingom iz Santandera oko Petrovića nisu obnovljeni a za sada nema interesovanja za Branu Ilića, Vašingtona, Radosavljevića i Kamberovića koji imaju 'odrešene ruke'.

Razgovor Duška Tošića sa ljudima iz uprave Partizana u sredu nagovestio je angažovanje nekadašnjeg igrača OFK Beograda, Verdera, Portsmuta i Kvins Park Rendžersa. Kako trenutno stvari stoje, Tošić je bliži 'crno-belima' nego 'crveno-belima' ali je prva opcija nekadašnjem reprezentativcu i dalje odlazak u inostranstvo.

Sportski žurnal objavio je da je golman subotičkog Spartaka Milan Jovanić potpisao ugovor sa Vislom iz Krakova ali na zvaničnom sajtu poljskog kluba, za sada, nema informacija o transferu.

Od srede je poznat i plan priprema u Austriji, od 24. juna do 6. jula. Prvak Srbije će igrati četiri kontrolna meča, sa ekipama Leha iz Poznanja (Poljska), Teplica (Češka), Insbruka (Austrija) i Rapida iz Bukurešta (Rumunija).

Peti rival se još traži a moguće je i da će poslednju proveru i predstavljanje pred navijačima u Humskoj 'crno-beli' imati sa sarajevskim Željezničarom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: