Zvezda ubedljiva u Čačku

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Borac u Čačku rezultatom 84:61, u 10. kolu Superlige Srbije.

Izvor: B92

Subota, 22.05.2010.

19:41

Default images

Ekipa Aleksandra Trifunovića se ovom pobedom dodatno približila plasmanu u plej-of. Zvezda sada ima skor 6-4,a Borac 1-9.

’Crveno-beli’ vodili su u Čačku tokom svih 40 minuta, u poslednjoj četvrtini bilo je i najviših plus 28 (73:45), a najzaslužniji za novu pobedu Zvezde ponovo su bili Vuk Radivojević i Nemanja Bjelica.

Zvezdin kapiten utakmicu je završio sa 10 poena osam asistencija i indeksom 22, a isti indeks imao je i reprezentativac Srbije koji je pored 11 poena imao i devet skokova i četiri ukradene lopte.

U sastavu Borca Vasojević je bio najefikasniji sa 18 poena, dok je Dramićanin postigao 14.

Zvezda je imala imperativ moranja pred duel u Čačku, ali to nije uticalo previše na ekipu Alensadra Trifunovića. ’Crveno-beli’ su predvođeni Bjelicom, Radivojevićem i rovitim Stevićem poečli odlično pre svega u odbrani, i u samom finišu prve deonice imali su plus 12 (21:9). Zvezda je razliku zadržala i do poluvremena, a utakmice je definitvno prelomljena u trećem kvartalu, kada su gosti iz Beograda ’pobegli’ na preko 20 razlike.

U narednom kolu Crvena zvezda u Pioniru dočekuje valjevski Metalac, a Borac u Čačku pančevački Tamiš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: