JSL: Javor na praznoj 'Marakani'

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju Javor u 25. Jelen Superlige, a meč će zbog suspenzije 'Marakane' biti odigran pred praznim tribinama.

Izvor: AK

Utorak, 20.04.2010.

17:40

Default images

Trener Ratko Dostanić i defanzivac Milan Vilotić smatraju da se igrači moraju revanširati navijačima za podršku u prethodnom delu sezone. U prvom delu ove sezone Zvezda je pobedila u Ivanjici 2:0. "Poznajemo Javor kao jednu veoma dobru i organizovanu ekipu. Bez lažne skromnosti mogu da kažem, da očekujemo izuzetno tešku utakmicu".

"Bez obzira što smo ih savladali u prvom delu sezone u Ivanjici, znamo da igraju dobro na gostujućem terenu. Posle remija u Čačku, sigurno da imamo veliku želju da se vratimo na pobednički kolosek".

Dostanić u samom finišu sezone ima određenih kadrovskih problema, ali veruje da će njegovi izabranici pokazati svoje znanje.

"Što se tiče igrača na koje mogu da računam, mogu da kažem da ovoga puta imamo probleme. Nikola Lazetić i Nikola Mikić će morati da pauziraju zbog kartona, dok su pod znakom pitanja zbog povreda Pavle Ninkov i Slavoljub Đorđević. Posle današnjeg treninga ćemo znati da li će njih dvojica uspeti da se oporave i budu u kombinaciji za tim. Daćemo sve od sebe da pobedimo ekipu Javora. Očekujem od igrača koji izađu na teren da pokažu karakter na sutrašnjem meču".

Zvezdu je u prethodnom delu sezone prosečno pratili 13 hiljada navijača, pa igračima sigurno neće biti svejedno pred praznim tribinama.
www.crvenazvezdafk.com


"Znamo svi koliko su naši navijači učinili za nas i kakvu atmosferu znaju da naprave. Dovoljno puta do sada sam rekao da su oni naš istinski 12. igrač, a i bez te konstatacije, oni su to toliko puta i dokazali. Verujem da ćemo taj „minus“ pretvoriti u pozitivnu energiju i da ćemo ostaviti „srce na terenu“ za naše navijače i sve kojima je Zvezda u srcu", kaže Dostanić.

Milan Vilotić je rekao da njegovi saigrači i on sada imaju motiv više da se na pravi način oduže hiljadama navijača koji su ih ove sezone podržavali na Marakani i da će na terenu pokazati svoju „glad“ za pobedom.

"Javor je u poslednjih nekoliko sezona izgradio svoj stil igre, koji je prepoznatljiv u svakoj utakmici. Sigurno da će sutra dati svoj maksimum da sačuvaju svoj gol. Bez obzira na to, naš cilj je što više golova, kako bi što lakše došli do svog cilja. Sigurno da ćemo biti na neki način hendikepirani, obzirom da nećemo moći da računamo na našeg kapitena. Lazetić je mnogo puta do sada pokazao koliko nam znači kao predvodnik ove generacije i da svojom pojavom na terenu daje dodatnu snagu ostatku tima. Ipak se nadam da ćemo velikom željom i htenjem da dođemo do željenog rezultata".

"Rezultatima u dosadašnjem delu sezone, došli smo u situaciju gde sve zavisi od nas. Na početku sezone, javnost sigurno da nije polagala velike nade u nas, obzirom da je tada veliki broj igrača bio neafirmisan. Sada smo u poziciji gde se borimo za oba trofeja u Srbiji. Ovih poslednjih sedam duela koji nas očekuju, predstavljaju pravi izazov za svakog profesionalnog sportistu. Mislim da do kraja zbog naše želje za trofejima možemo i da dođemo do istih", istakao je Vilotić.

Utakmica 25. kola Jelen Superlige Srbije između Crvene zvezde i Javora igra se u sredu 21. aprila od 18 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: