Bute odbranio svetsku titulu

Rumun Lučijan Bute dobio je u noći između subote i nedelje nokautom Edisona Mirandu i peti put osvojio svetsku titulu u supersrednjoj kategoriji u verziji IBF.

Izvor: AY

Nedelja, 18.04.2010.

15:35

Default images

Rumun je osvojio prve dve runde, a u prvom minutu treće runde Bute je oborio na pod Mirandu i nokautom pobedio. Meč je pred 13.000 gledalaca održan u Centru Bel u Montrealu. Bute je ostvario 25 pobeda u profesionalnom boksu, od kojih 24 nokautom, zbog čega je prozvan "mister KO" (gospodin nokaut).

U odbrani svetske titule Lučijan Bute je pobedio Alehandra Berioma, Vilijama Džopija, Fulgencija Zunigu, i Librada Andradea.

Bute je ušao u profesionalni boks 2003. godine, kada je potpisao ugovor sa kanadskim klubom Interboks, a svetsku titulu je osvojio 2007. godine, kada je i prešao u supersrednju kategoriju IBF.

Rumunski bokser je rođen 1981. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

14 h

Podeli: