Runi favorit za najboljeg u ligi

Vejn Runi iz Mančester Junajteda, Sesk Fabregas iz Arsenala, Čelsijev Didije Drogba i Karlos Teves Mančester Sitija nominovani su za najboljeg u Premijer ligi.

Izvor: AY

Četvrtak, 15.04.2010.

15:50

Default images

Iako su sva četiri igrača ostvarila impresivan uspeh na terenu u tekućoj sezoni, najveći favorit za laskavo priznanje engleskog Udruženja profesionalnih fudbalera (PFA) jeste Runi, koji je ove sezone za Junajted postigao 34 gola u Premijer ligi i Kupu.

Ukoliko ove godine priznanje pripadne Runiju, to bi značilo da odlikovanje treći put uzastopno ide u redove aktuelnog šampiona. Prošle godine
priznanje je uručeno Rajanu Gigsu, a pretprošle Kristijanu Ronaldu, sada članu madridskog Reala.

Runi je takođe kandidat za najboljeg mladog igrača, iako će u oktobru napuniti 25 godina. Rivali su mu Fabregas, Džejms Milner iz Aston Vile i golman Birmingema Džo Hart. Prošle sezone nagrada je pripala Ešliju Jangu iz Aston Vile.

Runi je tu nagradu dobijao 2005. i 2006. godine, a Fabregas je bio laureat 2008. godine.

Mančester Junajted se trenutno sa 73 boda nalazi na drugom mestu u Premijer ligi i ima četiri boda manje od vodećeg Čelsija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: