DV: "Posle Beograda sve je tiho"

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da će njegov tim dati sve od sebe da pobedi Makabi u četvrtfinalu EL i dodao da ne treba imati prevelika očekivanja.

Izvor: Nina Kolundžija

Ponedeljak, 29.03.2010.

14:15

Default images

"Tokom sezone smo jačali i napravili smo rezultat koji niko nije očekivao i uradili mnogo stvari koje nisu realne. Očekivajući uspehe preko realnog, troši se mogućnost čuda. Mada to kod nas izgleda nije slučaj jer smo mi nastavili da pravimo čuda", rekao je Vujošević.

Posle dve utakmice u Tel Avivu, rezultat u četvrtfinalu je 1:1, a na završni turnir u Pariz plasiraće se tim koji prvi dođe do tri pobede.

"Naša pobeda u Tel Avivu je zaslužena, ali to što smo dobili ne znači da je Makabi slab protivnik i da ćemo lako pobediti ovde. Takav pristup bi bio netačan i pogrešan. Čak mislim da je zbog rasterećenosti naša najbolja šansa u petoj utakmici tamo. Pametno je da mislim tako, tamo neće biti pritisaka, niti neke klaustrofobije očekivanja. Znate, ovde je veliki spektar stvari koje mogu da se dese. Igrači Makabija rekli su da će dobiti obe ovde, što je i moguće", rekao je Vujošević.

Trener "crno-belih" je kazao da su se nehe njegove izjave pogrešno tumačile i prenele.

"Nije tačno sam rekao da je Makabijeva publika tiha. Ja se na utakmici isključim i pratim ono što se dešava na terenu, publiku ne čujem. Mada, posle beogradske publike, sve druge su mi tihe", izjavio je Vujošević.

Junak pobede u Tel Avivu Dušan Kecman rekao je da on i njegovi saigrači treba da razmišljaju o drugoj utakmici u Izraelu, koju je Partizan izgubio.

"Moramo da mislimo samo o drugoj utakmici. Moramo da popravimo stvari, da bolje reagujemo na njihovu čvrstinu u duelima i faulove. Moramo da igramo 40 minuta, bez oscilacija, zbog kojih su oni tamo često pravili serije", rekao je Kecman.

Najiskusniji igrač crno-belih rekao je da njegovoj ekipi euforija i pritisak nisu problem.

"Nema pritiska. Ulazimo u treću utakmicu kao da je prva. Mi znamo gde smo, znamo da smo ista ekipa od početka sezone. Možemo najviše da postignemo uz energiju sa tribina", rekao je Kecman.

Utakmica Partizan – Makabi igra se u utorak od 20.45 časova. Četvrti meč na programu je u četvrtak, a eventualni peti susret igrać se sledećeg utorka u Tel Avivu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: