Zabrana reklamiranja aviokompaniji

Južnoafrička niskotarifna avio kompanija morala je da odustane od reklamiranja širom države pošto se FIFA požalila vlastima da se tako nedozvoljeno reklamira.

Izvor: B92, Beta

Petak, 19.03.2010.

14:47

Default images

Kompanija Kulula objavila je krajem februara u novinama koje se distribuiraju širom države da je "nezvanični avio prevoznik znate-već-čega". Advokati Fife obavestili su da reklama kompanije krši južnoafrički zakon i da je "stvorila neovlašćenu asocijaciju sa Svetskim prvenstvom 2010.".

Kulula je poznata po neuobičajenim načinima reklamiranja, a posle ove zabrane saopštila je da joj je FIFA zabranila da koristi fudbalske reči ili naziv "Južna Afrika" u svojim reklamama.

Kulula je odustala od reklame u novinama, ali je saopštila da je "komično" to što ne sme da koristi stvari koje su trenutno važne u Južnoj Africi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

13 h

Podeli: