Tri poraza i pobeda za kraj

Reprezentacija Srbije u florbolu, nakon tri poraza u grupnoj fazi takmičenja, zabeležila je prvi trijumf na kvalifikacionom turniru za SP 2010. godine.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.02.2010.

13:47

Default images

Srbija je u meču za sedmo mesto, posle puno preokreta, savladala Veliku Britaniju sa 5:4, a najbolji na terenu je bio Aleksander Milovanović. Srbija je prethodno poražena od selekcija Austrije(5:1), Francuske(8:2) i Mađarske(6:4). Sa turnira u Poljskoj na SP kvalifikovale su se reprezentacije Danske i Poljske, dok će sa turnira u Španiji u Finsku ići Italija i Estonija.

Srbija je prilično brzo golovima Aleksandera Milovanovića došla do prednosti od 2:0 i tim rezultatom se otišlo na prvu pauzu. U drugoj trećini iskusniji Britanci uspeli su da nametnu svoj ritam, pa su taj period igre, golovima Bejkera i Bleka, dobili istim rezultatom, pa se u poslednji period igre ušlo sa izjednačenim skorom. Britanci za samo pet minuta igre u trećoj deonici golovima Bridžera i Kuka u potpunosti preokreću rezultat i stižu do vođstva 4:2.
Nakon toga reprezentativci Srbije više nisu imali izbora i morali su da napadnu protivnika svom snagom. Tri minuta je bilo potrebno Milovanoviću da postigne svoj treći pogodak na utakmici uz asistenciju kapitena Tonija Valea. Nakon toga Srbija je dominirala na terenu, ali nije uspevala da dođe do izjednačenja. U poslednjem minutu, na ovoj utakmici nezadrživi Milovanović, vrlo vešto postiže gol iz okreta za novo izjednačenje (4:4).

U trenutku kada su svi u pomislili da utakmica sigurno odlazi u produžetak, četvorostruki strelac za Srbiju se izborio za jednu loptu na polovini protivnika, izdržao faul i poslao lopticu do Valea koji je bio dobro postavljen na drugoj stativi i svega šest desetinki pre kraja meča doneo trijumf Srbiji.

Kapiten Srbije se tako na najlepši način oprostio od nacionalnog tima, pošto ove godine završava igračku karijeru, a reprezentaciji će ubuduće pomagati sa trenerske klupe.

Rezultati reprezentacije Srbije:
Austrija – Srbija 5:1, Najbolji igrač: Robert Gocić
Srbija – Francuska 2:8, Najbolji igrač: Alexander Milovanović
Srbija – Mađarska 4:6, Najbolji igrač: Marko Stožinić
Srbija – Velika Britanija 5:4, Najbolji igrač: Alexander Milovanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: