Petak, 18.12.2009.

01:00

DV: 'Nismo izdržali pritisak'

Košarkaši Partizana izgubili su u Orleanu u utakmici 8. kola Evrolige, a trener Duško Vujošević rekao je da nema opravdanja za poraz.

Izvor: B92, zvanični sajt

Default images

„Oscilirali smo dosta, od sedam razlike u prvom delu, pa sedam razlike za njih, pa potom i dvanaest, pa ponovo vraćanje na tri razlike. Nismo odigrali na način kako sam je želeo i očekivao, promašeno je mnogo slobodnih bacanja i samo sedam skokova u napadu, dosta izgubljenih lopti i to u važnim, presudnim trenucima. Nekog velikog opravdanja nema, oni su ekipa koja je ozbiljna“.

Trener srpskog šampiona istakao je da je na slabiju igru njegovih igrača dosta uticao pritisak koji trpe u poslednje vreme.

Očigledno je da pojedinci nisu izdržali uspeh protiv Efesa, a sigurno je da se i pritisak koji se kreira u jednom delu javnosti troši psihičku energiju i skreće pažnju. Niko nema prava ni na kakav alibi, ali juče smo čekali četiri sata na aerodromu, ovde je danas pao i sneg pa nismo odradili trening pre podne, ali to nikako nije opravdanje za sveukupni utisak“.

Ipak, Vujošević je istakao i sve bolju igru domaćina i njihovu želju za pobedom.

„Orlean diže formu i već u utakmicama protiv Olimpijakosa ovde i Ritasa na strani pokazali su da su opasan protivnik. Tu opasnost im je povećavala i neka rasterećenost jer oni stvarno u ovoj utakmici nisu imali šta da izgube, a naravno da svaka ekipa želi da dobije. Njihova velika želja je bila da ne završe učašće u Evroligi kao ekipa koja nema ni jednu ponedu. Njihova rasterećenost i naša stegnutost posebno se osetila pri izvođenju slobodnih bacanja“.

Trofejni trener osvrnuo se i na litvanskog sudiju.

„Ja ne znam ko delegira sudije u Evroligi, međutim veoma je nelogično da tu sudi čovek iz Litvanije koji direktno ima interes i navija, verovatno, za prolazak Ritasa, našeg direktnog protivnika u narednu fazu takmičenja. Taj sudija je poklonio nekoliko lopti protivniku u utakmici u kojoj je odlućila jedna lopta“.

„To jednostavno nije logično, to je neka vrsta sukoba interesa i to nije nepoznato ljudima koji delegiraju i verovatno sa određenom namerom to rade“
, izjavio je nakon utakmice u Francuskoj Duško Vujošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: