NLB: Videnov MVP sedmog kola

Košarkaš Crvene zvezde Filip Videnov najkorisniji je igrač sedmog kola regionalne NLB lige.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.11.2009.

18:14

Default images

„Crveno-beli“ su tokom vikenda prekinukli niz od tri poraza pobedivši ekipu Širokog rezultatom 97:91, a Bugarin bio je fantastičan na tom meču pošto je na kraju imao indeks korisnosti 43. Videnov je za 30 minuta na parketu ’Pionira’ imao učinak od 31 poena (6-6 za dva, 5-6 za tri, 4-4 bacanja), osam skokova i četiri asistencije.

Videnov je tako izjednačio rekord košarkaša Cibone Marka Tomasa koji je u petom kolu imao isti indeks.

"Rekord mi je 34 poena, u meču sa Litvanijom na EP 2005. godine. Ne verujem da sam ikada imao veći indeks od 43", kaže zvezdin Bugarin.

Drugi najkorisniji igrač sedmog kola je plejmejker Partizana Bo Mekejleb sa indeksom 29, a treći je saigrač Filipa Videnova Vladimir Štimac sa indeksom 27.

Naredno, osmo kolo NLB lige igra se u utorak i četvrtak, a obeležiće ga prvi ’večiti derbi’ ove sezone. U drugom srpskom derbiju FMP u Železniku dočekuje Radnički iz Kragujevca, dok Hemofarm u Vršcu dočekuje hrvatski Zadar.

Na tabeli posle sedam kola vodi zagrebačka Cibona koja je jedina neporažena ekipa u ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

6 h

Podeli: