Štrajk Cibone od 21. novembra?

Košarkaši Cibone saopštili su da će zaostale plate čekati do 21. novembra, a ako one do tada ne budu isplaćene, stupiće u štrajk.

Izvor: B92, Tanjug Hrvatska
Podeli

"Odlučili smo da do 21. novembra i utakmice sa Crvenom zvezdom u Beogradu radimo normalno. Ako nam do tada ne budu isplaćene sve zaostale zarede, ili bar ne dobijemo čvrste garancije da će to biti urađeno u najkraćem roku, više nećemo dolaziti na treninge", rekao je kapiten Cibone Marin Rozić.

Rozić bi trebalo da se sastane sa članovima uprave kluba i da im prenese stav igrača. Prema njegovim rečima, svi igrači su saglasni sa stupanjem u štrajk.

Od početka sezone delimično su isplaćeni samo Amerikanci Gordon i Grejvs, a ostali igrači koji su došli ovog leta nisu dobili nijednu platu. Košarkašima koji su u klubu bili i prošle godine, duguje se pet plata i sve premije.

Krilni centar Cibone Vedran Vukušuć bio je još oštriji od svog kapitena.

"Od leta samo slušamo prazna obećanja. Bilo bi poštenije da su od početka bili iskreni i rekli da zbog recesije nema novca i da će učiniti sve što mogu da nešto nabave, pa bismo mi sami procenili ko želi da ostane. Ovako stalno nešto očekujemo, a ispada da nas stalno lažu", rekao je Vukušić.

strana 1 od 3 idi na stranu